İnternet üzerinden oyun oynama konusu çok önemli mesafeler kat ederken, bu gelişimde flash oyunların katkısı her zaman çok fazla olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının da onayladığı bu geliştirici oyunlar içinde, en zevkli ve maceralı bir oyun olan ateş ve su oyunu, A-S-D-W tuşları ile oynanan ve oldukça dikkat ve pratiklik isteyen, çok güzel oyunlardan biridir. Burada temel amaç, ateş ve suyu bir araya götürmeden etabı tamamlamak olurken, bu işlemin büyük beceri istemesi, çocukların da beceri kabiliyetinin artmasına neden olmaktadır. Tek kişi ile oynanabilen bu oyunun en heyecanlı bölümleri ise çift kişi ile de oynanabildiği için, çocukları ile paylaşım içinde olmak isteyen aileler için tam aranan oyun konumundadır.

1.Bölümden başlayıp, 6 bölümden oluşan ateş ve su oyunu, ateş çocuk ve su kız arasında geçen amansız mücadeleyi konu etmektedir. İki kişilik olarak oynanan bu oyunda, su kız karakterini oynatmak için ADW tuşlarından yararlanılırken, ateş çocuk karakterinin hareketleri, ok tuşları ile yapılmaktadır. P düğmesi ise bu oyunun duraklamasına sebep olmaktadır. Serinin 1. Bölümü toplam 32 bölümden oluşurken, Ateş ve Su Forest Temple oyunu olarak isimlendirilmiştir. 41 bölümlük 2. Oyun, Ateş ve Su Light Temple olurken, 3. Oyun, 37 bölümden oluşan, Ateş ve Su Ice Temple olarak adlandırılmıştır. Ateş ve Su Crystal Temple adı verilen ve 39 bölümden oluşan bu oyunda, ateş ve su gibi bir birine son derece zıt olan iki unsurun nasıl dayanışmalı bir mücadele içinde olduğunu görebilir ve bu oyun ile inanılmaz maceralara atılabilirsiniz.

Oyun tercihinde bir plana kafa yormadan ve anlık eğlence imkânı sağlayan oyunlar, insanların stres atmasına diğer oyunlardan çok daha fazla bir şekilde yardımcı olmaktadır. Candy Crush yani şeker patlatma oyunu, bu stres atma ve zevk alma konusunu bir sanata çevirmiş, toplam 500 den fazla bölümü olan bir oyundur. Renkli ve değişik şekillerde şekerlerin en az üçünün aynı doğrultuya gelmesi sağlanarak oynanan bu oyun, internette bulunan oyun sitelerinde her zaman en çok tercih edilen oyunlar 1 olmuştur. Bu oyun biraz dikkat isterken oynamasının da çok zevkli olduğunu belirtmek gerekir. İlk bölümden başlamak sureti ile her bölümde ayrı bir zevk verici yapısı olan bu oyun, çok güzel tasarımlı bir flash oyundur.

Candy Crush oyunu bölüm geçtikçe daha zorlaşan yapıda bir oyun olduğu için, bazı insanlar bu oyunda bölüm geçme konusunda sıkıntı yaşayabilmektedirler. Son günlerde oldukça yaygınlaşan oyun hileleri sayesinde sınırsız can kazanmak ve bütün oyun fonksiyonlarını kontrol altında tutmak, bu oyunun hile programının indirilmesi ilke son derece kolay bir hale gelmiştir. Yine de oyunu orijinal şekli ile oynamak ve el becerinizi ve pratik zekânızı kullanarak oyunu tamamlamaya çalışmak çok daha önemlidir. Bu oyun hem çocuklara hem de büyüklere hitap etmesinden dolayı, herkes tarafından beğenilerek ve heyecan ile oynanan oyunlar arasında yer almaktadır. Aile içinde bir turnuva şeklinde oynanabilecek bu oyunda pek çok hile programı olmasına karşın, oyunu hakkı ile oynamak, çok daha eğlenceli bir etkinlik olacaktır.