Günümüz çağında Dünya’nın her bir yanını saran internet bize bir çok olanak sağlamaktadır. Bazen oyun sitelerinde, bazen film sitelerinde, bazense arkadaşlık sitelerinde gezerek vakit harcamaktayız. Arkadaşlık sitelerinde binlerce üye arasından kimin sahte, kimin gerçek profile sahip olduğunu anlamak için bir çok adım izleyebiliriz.

Öncelikle konuştuğumuz bireyin profil fotoğrafından gerçeğe uygun olup olmadığını anlamaya çalışmalıyız. Genelde çözünürlüğü düşük, her yerde bulabileceğiniz fotoğraflarla karşınıza çıkmaktadırlar.  Karşı tarafla konuşurken yeni çekilmiş birkaç fotoğrafını isteyebiliriz. Hala kararsız isek uygun bir şekilde karşılıklı kameralı sohbet talebinde bulunmalıyız. Kamera isteğinizin ret edilmemesi için önceden bir zemin hazırlamalısınız. Güzel sözlerle iltifatta bulunmalı, dergi, sanat, sinema gibi bir çok şeyden muhabbet açarak ortak bir nokta bulmaya çalışmalısınız. Bulduğunuz ortak noktadan ilerleyerek samimiyetinizi başlatabilirsiniz.

Arkadaşlık Sitesi Hemen Üye Olun

Sahte hesaplar eğer arkadaşınız değilse, sizinle çok uzun konuşmadan hemen varmak istediği noktaya gelecektir. Sizinle birlikte pek çok kişiyle daha konuştuğunu unutmayarak sizinle yeteri kadar ilgilenemeyecektir.  Bugün nerede olduğunu, neler yaptığı, hangi işle uğraştığını sorarak öğrenmeye çalışın. Aradan birkaç gün geçtikten sonra aniden aynı soruları laf arasına sıkıştırıp tekrar sormanızda fayda var. Eğer karşınızdaki sahte bir hesapsa size ne dediğini unutarak farklı bir şey söyleyecektir.

Bu konuyla ilgili hala şüpheleriniz varsa başka bir arkadaş bularak öncekini silmeniz de fayda var.

Siberalem Arkadaşlık sponsor yazısıdır.