Yabancı dil tercümesi, internette en fazla merak edilen konulardan biri olarak dikkat çekmektedir. Yaygın kullanılan arama motorlarının istatistiklerine baktığımızda İngilizce tercüme, Almanca tercüme ve diğer dillerin tercümesinin internet kullanıcıları tarafından sık sık arandığını görüyoruz. İnsanlar, bu gibi dillerin tercümesine çeşitli nedenlerden ötürü ihtiyaç duyabilirler. Sosyal gereksinimler, bu ihtiyaçlar arasında özel bir yer kaplamaktadır. Sanal ortamda ya da reel hayatta yabancı insanlarla iletişim halinde olan bireyler, bunun için zorlandıklarında yabancı dil tercüme sitelerini ve programlarını kullanabilirler. Özellikle uluslararası düzeyde ün yapmış chat kanallarını kullananlar, tercüme sitelerini ve programlarını daha sık kullanmaktadırlar. Kullanıcıların kendilerini yabancı dil konusunda geliştirmeleri, bu program ve siteleri kullanmalarıyla da yakından ilişkilidir. Zira yabancı dil tercümesi konusunda sanal ortamdan yardım alan bireyler, zamanla bu dillerdeki sözcükleri tanımaya ve öğrenmeye başlarlar. Bu da yabancı dil temeli açısından son derece önemlidir.

İngilizce tercüme, arama motorlarında en sık aranan kelimelerden biridir. Küresel ortak dil diye tanıdığımız İngilizce, her geçen gün daha da yaygınlaşmaktadır. Bu durum, İngilizcenin ülkemizde de daha fazla konuşulması anlamına gelir. Ayrıca okullarda da daha ilk sınıflardan itibaren öğrencilere İngilizce dersleri verilmektedir. İngiltere ve ABD gibi ülkelerin İngilizceyi anadil olarak kullanması da İngilizcenin tüm dünyada yaygınlık kazanmasını sağlamıştır. İnternet ortamında da reel ortamda da yabancı bireylerle iletişim kurarken ilk olarak İngilizce kullanmaya çalışırız. Bunun sebebi gayet basittir. Dünyada bilinen ve bilinmeyen binlerce farklı dilin kullanılmakta olduğu ifade edilmektedir. Örneğin; İtalya’da yaşayan ve İtalyan olan birinin ana dili İtalyancadır. Türkiye’de doğmuş ve büyümüş bir Türkün ana dili ise Türkçedir. Bu iki insanın sanal ortamda ya da reel yaşamda iletişim kurabilmeleri için ortak bir dile ihtiyaçları olacaktır. Tüm bu gereksinimler, dünyada küresel ortak bir dilin varlığına ne kadar ihtiyaç duyulduğunun göstergesidir. Bu gereksinimler sonucunda daha fazla ülkede konuşulduğundan, birçok gelişmiş ülkede anadil ya da ikinci dil olarak kabul edildiğinden ve buna benzer sebepler nedeniyle İngilizcenin dünyanın anadili olarak kabul görmeye başladığını söyleyebiliriz. İngilizce tercüme de bu nedenle son derece önemli bir araştırma konusu haline gelmiştir.

İngilizceden sonra en fazla kullanılan çeviri dillerinden birisi de Almancadır. Almanca tercüme aramasının da sanal ortamda sık sık yapıldığından söz edebiliriz. Almancanın da İngilizce gibi yaygın bir dil olmasından ötürü insanların Almanca tercümeye olan ihtiyaçları giderek artış göstermektedir. Bu nedenle internet ortamında yer alan arama motorlarında Almanca tercüme araması yapılmaktadır. Almanca tercümesiyle beraber sıklıkla kullanılan bir diğer tercüme dili de Fransızcadır. Özellikle ülkemizde Fransızca tercüme sitelerine ve programlarına olan ilgi ve alakanın son derece fazla olduğunu söyleyebiliriz. Fransızca tercüme, Fransızca kitap ve filmlerin Türkçeye çevrilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.

Tercüme ihtiyaçlarınızı karşılamak amacıyla şimdiye kadar kullandığınız web siteleri ve programları bir kenara bırakın. Size artık her anlamda faydalanabileceğiniz özel bir site sunacağız. http://turkceingilizce.ingilizceturkce.gen.tr/sitesini ziyaret etmeniz durumunda tüm çeviri ihtiyaçlarınızı artık kısa süre zarfında karşılayabileceksiniz. Anında dil tercümesi yapmak için bundan daha iyisini bulabilmeniz mümkün olmayacaktır. Almanca, İngilizce ve Fransızcanın yanı sıra İspanyolca tercüme işlemleriniz için de bu özel web siteyi kullanabilirsiniz. İspanyolca tercüme işlemleri de tıpkı diğer dillerin tercümesi gibi son derece kolay olacaktır. Yani İspanyolca tercüme işlemi için çok fazla zaman harcamaktan kurtulacağınızı müjdeleyebiliriz. Bugüne kadar kullandığınız tercüme sitelerinden ve programlarından yeteri kadar verim alamadıysanız üzülmeyin, artık sizin de iyi bir yardımcınız var ve dilediğiniz dilin çevirisini anında yapabileceksiniz.