Türküler bir toplumun, bir milletin geçmişini, acılarını, sevinçlerini ya da başlarından geçen büyük felaketleri özetleyen en güzel eserleri içermektedir. Bir toplum hakkında detaylı bilgi alabilmek için o toplumun türkülerin kulak kabartmak yeterli olacaktır. İşte bu yüzden de büyük önem arz etmekte olup hemen herkesin dinlemesi gereken özel parçalardan oluşmaktadır. Yeri geldiğinde sevinçleri anlatır, yeri geldiğinde ise herkesin içinden bir şeylerin kopup gitmesine neden olan hüzünleri konu alır. Bizim ülkemizde de türkü, biraz önce bahsettiğimiz noktalara fazlasıyla vurgu yapan nitelikte bir sanat dalını ifade etmektedir. Günümüzde genel olarak orta yaş ve üstüne hitap ediyor olsa da, genç nesil tarafından da ciddi oranda dinlenen ve dinlenmesi de gereken bir anlam ifade etmektedir.

TÜRKÜ RADYO VE TÜRKÜ DİNLEMEK İÇİN BURAYI TAKİP EDİNİZ

Türkü alanında yayın yapan birçok radyo kanalından bahsetmek mümkündür. Bu radyo istasyonları arasında Türkü Radyo diğerlerine nazaran çok daha kaliteli bir yayıncılık yapması ile ünlenmeye başlayan bir radyo kanalıdır. Henüz yeni sayılabilecek bir geçmişse sahip olsalar dahi, kısa sürede çok büyük bir dinleyici kitlesine ulaşmayı başarmışlardır. Radyo istasyonu ile ilgili olarak en büyük handikap ise karasal yayın ağının olmamasıdır. Yani, online bir internet radyosu statüsünde yayınlarına devam ediyor olmasıdır. Benzeri internet üzerinden yayın yapan radyoların çok ilerisinde bir başarıya ulaşan radyo, ülkemizin geçmişinde yer etmiş olan türküleri dinleyicileri ile paylaşmayı amaç edinmiştir. Bu bağlamda da başarılı bir şekilde yayınlarına devam etmektedir.

“Türkülerin doğru adresi” sloganı ile ilk kez yayın yapmaya başladıkları günden bu yana geçen süre zarfında, sürekli olarak başarı çıtalarını yükselmeyi başarmış ve çoğu karasal yayın yapan radyodan dahi yüksek bir dinlenme seviyesine ulaşmayı başarmışlardır. Halk ezgileri ve halk ozanlarını dinlemekten keyif alanlar için ideal bir mecra haline gelen radyo kanalı, bu alanda adından en çok söz ettirmeyi başaran radyolardan birisi olmuştur. Radyonun en önemli özelliklerinden birisi ise reklamsız olarak dinleyicileri ile buluşmasıdır. Birçok radyo dinleyicisi için büyük eziyet anlamına gelen uzun reklamlar, bu radyo kanalında bulunmamakta ve kesintisiz olarak radyo yayınına devam edilmektedir. Radyonun böylesine geniş bir kitle tarafından takip ediliyor olmasında kaliteli yayın akışının yanı sıra bu özelliğinin de büyük etkisi olduğunu söylemek mümkündür.

Türkü Radyo bünyesinde çok sayıda programcıyı barındırmaktadır. Bir internet radyosu için hatırı sayılır genişlikte bir programcı grubundan bahsetmek mümkündür. Zaten türkü konseptli bir radyo kanalının bu kadar başarılı olmasını sağlayan başlıca özelliklerinden birisi de bu denli geniş bir programcı grubuna sahip olmasıdır da denilebilir. Radyo bünyesinde çalışmalarına devam eden ve Devran Yıldız tarafından sunulan “Türkü Çeşmesi” dinleyiciler tarafından en çok beğenilen programlar arasında gösterilmektedir. Dinleyen herkesin kendisinden bir şeyler bulabildiği eserleri programına dahil eden Devran Yıldız büyük bir başarı sağlamıştır.

Radyoyu idare eden kişi olarak İsa Kızılöz aynı zamanda radyonun en popüler programcılarında da birisidir. Kendisinin sunduğu “Seher Yeli” programı çok farklı duyguları bir arada yaşatmayı başaran nadir radyo programları arasında yer almaktadır. Aynı şekilde “Ezgili Yürek” programı ile dinleyenleri ile buluşan Semiha Çağdaş başarılı ve doğru bir radyoculuğun nasıl yapılması gerektiğini herkese göstermektedir. Son olarak ise “Türkü Yolculuğu” programı ile dinleyenlerinin kalbini kazanmayı başaran Muzaffer Eskin geçmişten günümüze herkesin kalbini fethetmeyi başaran türküler ile dinleyenlerine tadına doyulmaz bir türkü ziyafeti yaşatmaktadır.