Çocuk hastalıkları konusunda uzman olan Ahmet Akçay sitesinde aklınızda kalan soru işaretlerine cevap bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Bronşit hastalığı genelde soğuk algınlığı sonrasında yaşanan bronşlarda balgam ve iltihaplanma sonucu meydana gelerek özellikle çocuklarda görülmektedir. Vücudun direnci düştüğünde nezle veya grip enfeksiyonlarından sonra ortaya çıkmaktadır. Devamlı olarak öksürük görülmesi ve balgamın çıkmaması durumunda hastayı rahatsız etmektedir.

Çocuklarda görülen alerjik bronşit genelde mevsimsel değişimlerde ortaya çıkmasıyla alerjinin artmaktadır. Bazı vücudun genetik yapısı gereği birçok ürüne karşı alerjisi olduğu gibi havada uçuşan veya toz, polenlere karşı alerjisi de bulunmaktadır. Ayrıca aileden birinin alerjisi olması genetik olarak geçebilmektedir. Çocukluk çağlarında görülmesinin tek sebebi solunum yollarının hasta olması durumunda hemen alerji testleri yapılmaktadır.

Çocukların öksürmesi yeni okula başlayan çocuklarda devamlı görülmektedir. Okul ortamına alışması veya grip gibi ağır geçirilen hastalıklarda ciğerlerden gelen öksürük doktorun tavsiye ettiği ilaçlarla kısa sürede iyileşme görülmektedir. Öksürüğünde değişik şekillerde olduğu için nedenleri araştırılarak ona göre hareket edilmektedir.