Altın çağlardan beri üzerine savaş yapılan bir maden olmuştur. Bu maden o büyük değerini günümüzde hala korumaktadır. Bunun yanı sıra yatırım aracı olarak da altını tercih eden pek çok kişi bulunuyor. Piyasada ve borsada birikimlerin altın olarak değerlendirilmesi günümüzde oldukça kolay olmaktadır. Gerçek paranın teoride karşılığının altın olması da bu madene ola ilgiyi oldukça fazla artırıyor. Yatırım yapmak için ise yine altının güvenli bir liman olarak görüldüğünü söylemek gerekiyor. Bu nedenle altın piyasası farklı zamanlarda dalgalanmalar yaşamaktadır. Fiyatlarda oluşan bu değişiklik şimdilerde de gözle görülür biçimde fark ediliyor. Altın fiyatlarının geçtiğimiz dönemde yaşadığı düşüş ise yakın zamanda son bulacağa benziyor. Son haftada görülen fiyat yükselişleri de altın yorumları yapan uzmanların bu çıkarımının temelini oluşturmaktadır.

Uzmanlara göre altın fiyatları yılsonuna kadar önemli bir yükselişe geçecek. Bu çerçevede pek çok yatırımcı birikimlerini bu noktaya kaydırıyor. Ancak yine de temkinli olmakta fayda görünmekte. Çünkü açıklanacak faiz oranları ve diğer şartlar altın fiyatlarını önemli ölçüde etkiliyor. Bu çerçeve fiyatlara bakmak küçük yatırımcılar için durumu daha anlaşılır kılıyor. Ayrıca iç piyasadaki farklı etkenler de fiyat değişikliklerine sebep olabiliyor. Ülkemizde özellikle yaz aylarında düğünler nedeniyle altına olukça fazla talep olmaktadır. Ülkemizde basılan altın birimlerine de bu nedenle ilgi yoğun oluyor.

Bu birimlerin son haftada fiyat değişimlerine göz atmak bu noktada önemli olmaktadır. Altın yatırımcıları da bu fiyatları yoğun biçimde takip ediyor. Gram altın son haftanın son iş gününü alış fiyatında 89,40 lirada satış fiyatını ise 89,42 lirada kapattı. Pek çok kişi ise günümüzde gramlık altını tercih ediyor. Basılı altınlar arasında en uygun fiyatlı olan birim olması nedeniyle de var olan ilgi biraz daha artmaktadır. Bunun yanı sıra halk arasında çeyrek altın kültürü ve ilgisi hiç bitmiyor. Pek çok kişi hala hem yatırım hem de hediye almak amacıyla çeyrek altına yönelmeye devam etmektedir. Çeyrek altının fiyatları ise yine aynı zaman diliminde alış fiyatında 143,04, satış fiyatında 146,21 lira olarak etleşti. Ayrıca son haftalarda altın fiyatının yükseleceğini gösteren bu durum diğer birimlerde de belirgin olmaktadır. Tam altın fiyatlarında ise durum yine aynı yönde oldu. Tam altının alış fiyatı 527 lira 21 kuruş, satış fiyatı 583 lira 20 kuruş yönünde oldu. Ayrıca bu birimin fiyatından dolayı halk arasında daha az talep gördüğünü de eklemek gerekiyor.