Vücudumuzda akciğerlerimiz büyük bir önem taşıyan acıbadem göğüs hastalıkları ile alakalı gelişen tüm rahatsızlıklar için etkilidir. Ayrıca acıbadem macunu gibi doğal birtakım kürler akciğerlerin kısa bir süre içinde temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Saç dökülmesine en iyi gelen gıdalardan birisidir saçların güçlenmesini sağlar ve saç dökülmesinin yanı sıra saçların daha hacimli görünmesini sağlamaktadır. Dalak ve göğüs ağrılarını tamamen ortadan kaldırıcı etkiye sahiptir. Böbreklerde ve karaciğerde oluşan tıkanmaları ortadan kaldırır. Acı badem yağının çok güçlü bir öksürük kesici ve kan şekerini dengeleyici etkileri bulunmaktadır. Tüm iç organlara da önemli etkileri vardır.

Acıbademin faydaları nelerdir?

Acı badem yağı güneş yanığı, cilt kuruluğu ile erkek ve bayanlarda cilt bakımında kullanılır. Ciltte oluşan çatlakların ortadan kaldırılmasını sağlar. Gebelikte bebeğin beslenmesini sağlamaktadır. Akciğerlerini temizlemek isteyen kişiler tarafından acıbadem kullanıldığında akciğerlerin kısa bir sürede temizlendiği görüldüğü gibi, akciğerler ile birlikte acıbademin diğer iç organlar için de değerli olduğu bilinmektedir. Kalp hastalıklarının neredeyse hepsi hayati önem taşımaktadır. Kalp hastalıklarını iyileştirmek ve kalp hastalıklarına yakalanmamak için de bir müddet acıbadem tüketilebilir. Sigara içmenin sağlığa zararları bilinmektedir. Alkol kullanmak da sigara içmek kadar vücuda zarar veren davranışlardan birisidir. Alkol tüketimi ülkemizde çok da fazla olmasa da sigara tüketimi neredeyse dünyada ilk sıralarda gelmektedir ülkemizde. Buna bağlı olarak sigara kullanmaya bağlı olan ölümler de ülkemizde çokça görülmektedir. Sigaradan ölümlerin görülmemesi için en fazla sigara içen kişilerin akciğerlerini temizlemesi ve bunun için de akciğer temizliği kürü uygulaması yapmaları gereklidir.

Akciğer hastalıkları nelerdir?

Akciğer hastalıkları oldukça fazla çeşitlidir. Akciğer hastalıklarından en ciddi olanları akciğer kanseri ve akciğerle tamamen ilgisi olan koah olarak sayılabilir. Tedavi altına alınmayan bu iki hastalık ölümcül sonuçlara sebep olacak kadar akciğerlerin hasar görmesine sebep olabilir. Bu nedenden dolayı aralıklı süreçlerde akciğer temizliği yapmak herkes için gereklidir. Sigara içmenin sağlığa zararlı olduğu tüm uzmanlarca bizlere bildirilmekte hatta son yıllarda yapılan bir gelişme ile sigara paketlerinin üzerine hiç de iç açıcı olmayan resimler konulmaktadır. Buna rağmen ülkemizde sigara içenlerin sayısı gittikçe artmaktadır. Fakat bu kişilerin acıbadem ile akciğer temizliği yaptıktan sonra akciğerlerini temizledikleri görülebilir.

Akciğer temizliği ne işe yarar?

Günümüzde akciğer temizleme formülü ile akciğer temizliği yapan kişilerin oran olarak yüzde ellisi kendi isteği ile kısa bir sürede sigarayı da bırakarak hayatlarına yeni bir yön çizmektedir. Sigara içmenin sağlığa zarar söylense de bir çok kişi çocukların ve ailesinin yanında yani sigara içmeyen diğer kişilerin yanında sigara içerek onlara da zarar vermektedir. Bu sigara içme şekline sigara içmeyenlere verilen isimlendirme de pasif içiciliktir. En az sigara içenler kadar zarar gören pasif içiciler de maalesef daha sonraki hayatlarında akciğerleri veya diğer iç organlarının hasara uğradığını görebilir. Bu nedenden dolayıdır ki her insan için akciğer temizliği önemlidir.