Yaklaşık 30 yıldır Türk basketboluna ev sahipliği yapan Abdi İpekçi Spor Salonu’nun Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Basketbol Gençlik Merkezi ismiyle yeni bir tesis inşa etmek istemesi nedeniyle yıkım çalışmaları başladı. Bir süre daha devam edecek yıkım çalışmalarının ardından yeni tesisler için harekete geçilecek.

Yeni arazinin çoğunlukla altyapıların kullanımına açık olacağını belirten Federasyon yetkilileri burada antrenman ve maç sahalarının, kamp merkezlerinin, genç milli takımların kullanacağı alanların inşa edileceğini belirttiler. Ayrıca halkın kullanımına da açık olacak yeni tesislerde halkın basketbola ilgisini arttırılması hedefleniyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da salonun yıkılmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Abdi İpekçi Spor Salonu, oyuncusundan antrenörüne, salon personelinden taraftara kadar tüm basketbol ailesine unutulmaz hatıralarla dolu, 30 yıla yakın süreli bir hizmet verdi. Öyle umuyorum ki yerini alacak bu yeni ve modern basketbol gelişim merkezinde de nice başarılar ve nice unutulmaz hatıralarla kucaklaşıyor olacağız" diyerek yapılacak yeni tesisi duyurdu.

3 Haziran 1989 yılında açılışı yapılan 12.500 kapasiteli Abdi İpekçi’nin uzun yıllar Efes Pilsen’in maçlarını oynadığı salon konumundaydı. 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazandığı dönemde iç saha maçlarında taraftarın oluşturduğu müthiş atmosfer başarıda önemli bir rol almıştı.

Galatasaray’ın 2016 yılında Euro Cup zaferini elde ettiği final serisi ikinci maçı dahil bir çok maçta sarı kırmızılı taraftarların doldurduğu tarihi spor salonu bir çokları tarafından mabet olarak tanımlandı. “Son topa kadar” şiarıyla destek veren taraftarlar Galatasaray’a ilk Avrupa Kupası’nı bu salonda kazandırdılar.

A Milli Basketbol Takımımızın da maçlarını uzun yıllar oynadığı Abdi İpekçi Spor Salonu 2001 Avrupa Şampiyonasına da ev sahipliği yapmıştı. Turnuva sonunda gümüş madalya kazanan Milli Takımımızın maçları sırasında tarihe tanıklık edenler yine bu salonu doldurmuşlardı. Basketbol dünyasındaki en güncel haberleri ve maçlara açılan en yüksek oranları ve siteleri üzerinde bulabilirsiniz.