Türkiye genelindeki otobüs biletlerinin yüzde 75'inin satışını sağlayan Biletall'ın açıkladığı verilere göre; yurtiçinde en çok otobüs bileti Ankara'ya satıldı. Ankara'yı İstanbul ve Adana izledi. Havayolu taşımacılığında en çok uçak bileti satılan ilk üç şehir ise İstanbul, Ankara ve İzmir olarak sıralandı. 2015'te yurtdışı seyahatlerde zirvede Bakü yer aldı. Bakü'yü Amsterdam ve Frankfurt izledi.

Yurt içi ve yurt dışına seyahat etmek isteyenlere 500'ü aşkın havayolu ve 115'in üzerinde otobüs firmasının en uygun bilet alternatiflerini sunan Biletall, 2015'te en çok tercih edilen şehirleri açıkladı. Ramazan bayramında 4 gün, Kurban bayramında ise 9 gün tatil yapan tatilciler, ek seferlerin de konulmasıyla birlikte İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir gibi metropollere seyahat etti.

EN UCUZ OTOBÜS BİLETİ 3 TL

Geride bıraktığımız yılda, online bilet satış sektörünün lideri konumundaki Biletall tarafından satılan en ucuz otobüs bileti Dalaman - Göcek arası için 3 TL, en ucuz uçak bileti ise İstanbul – İzmir arası için 20,99 TL olarak açıklandı.

YILBAŞI TATİLİNİN GÖZDESİ LONDRA

31 Aralık 2015'in Perşembe gününe denk gelmesi ile yeni yılda da 4 günlük tatile çıkanların yurtiçindeki tercihi yine İstanbul, Ankara ve İzmir olurken yurtdışına gidenlerin gözdeleri ise Londra, Amsterdam, Paris ve Barselona oldu. Vize sorunu olmayan Lviv, Beyrut ve Bakü' de seyahat edilen şehirlerarasında yer aldı.

BİLETALL, 2015'TE 1,5 MİLYON OTOBÜS, 700 BİN UÇAK BİLETİ SATTI

Yıl içinde satışını gerçekleştirdiği uçak ve otobüs biletleri ile Türkiye'nin seyahat haritasını çıkaran Biletall'ın CEO'su Yaşar Çelik konuyla ilgili olarak "Yıl genelinde değerlendirdiğimizde Biletall olarak 1,5 milyon otobüs bileti, 700 bin uçak bileti satışı gerçekleştirdik. Türkiye'nin ekonomi anlamında nabzı İstanbul, Ankara gibi metropollerde atıyor. Gerek büyükşehirler ile iş bağlantısı nedeniyle seyahat edenlerin olması gerekse ülke olarak yıl içinde dini tatillerde 9 güne varan tatillerimizin olması nedeniyle uçak ve otobüslerde seyahat tercihleri büyükşehirlere odaklandı. Sadece 3 Kasım seçimleri döneminde 4,5 günlük tatil olmasına rağmen vatandaş sandığı tercih ettiği için otobüslerde doluluk oranı yüzde 8'de kalmıştı. Kurban bayramında ek seferler ile birlikte 27 bin sefer düzenlenmişti ve 7 milyon 200 bin yolcu seyahat etmişti. Yeni yıl tatili için de otobüs biletleri tükendi. Yurtdışında ise Londra, Paris, Amsterdam gibi popüler şehirlerin yanı sıra ülkemizden vize istemeyen Ukrayna, Lübnan ve Azerbaycan tercih edildi." dedi.

***

, Amsterdam ve Frankfurt uçak bileti işlemleri için: