Eğitim-Öğretimin sürdüğü bahar yarıyılı içerisinde yıkılmasına karar verilen EÜ İletişim Fakültesi amfi binalarının yıkımına engel olmak için İletişim Fakültesi Öğrencileri ve Öğretim elemanları büyük bir seferberlik başlattı.

 

E.Ü İletişim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri, amfilerin yıkımının zamansız olduğunu, üniversite yönetiminin kendilerini daha önce bilgilendirmediklerini söyledi.

 

“Yıllardır kendi imkanlarımızla, çeşitli etkinlikler, konferanslar, sempozyumlar düzenliyoruz. Sanatçılar, gazeteciler ve bilim insanları bu etkinliklerimize konuk olarak katılıyor. Her yıl düzenlediğimiz ‘Belgesel Film Günleri’nin 5.sinin hazırlığı içerisindeyken okul yönetiminin böyle bir karar alması herkesi çok üzmüş durumda, eğitim öğretim döneminin bitmesine 2 ay var, bu yıkım zamansız bir yıkım. Amfi binalarını yıkımı ve yeni binaların yapımı 2,5 yıl süreceği söyleniyor, 2,5 yıl boyunca bizler ne yapacağız. Nerede derslerimizi görüp etkinliklerimizi yapacağız?” diyerek duruma tepki gösterdiler.

 

Amfilerin yıkılmasına karşı olmadıklarını dile getiren öğrenciler ve öğretim elemanları, yıkımın zamansızlığına dikkat çekerek, derslerini işledikleri ve çeşitli etkinlikler yaptıkları amfilerin yerine alternatif alanlar sunulmadığını, amfilerin yıkılması halinde etkinlikleri gerçekleştirmenin mümkün olamayacağını dile getirerek; "Ya amfilerimizin yıkımı ertelensin ya da 2,5 yıl boyunca etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir yer tahsis edilsin" dediler.

 

Yıkımın ertelenmesini isteyen öğrenciler çeşitli bildiri ve duyurularla birlikte taleplerini dile getirerek aynı zamanda zamansizyikim.blogspot.com adresi aracılıyla internet üzerinden kampanyaya destek arıyorlar.

 

Ürgen Tepe / Demokrat Haber İzmir