Başörtülü olduğu için Ege Üniversitesi’nde bir kadın daha mağdur edildi. Adana'da da iddiaya göre, geçtiğimiz gün İhsan Sabancı Teknik Kız Meslek Lisesi Müdürü Ayla Avşar, mezuniyet töreninde okul birincisi Tuğba Demir'e (18) başörtülü olduğu gerekçesiyle ödülünü vermemişti.

 

Geçtiğimiz haftalarda yine Ege Üniversitesi'nde Fen Fakültesi, Uzay ve Astronomi bölüm başkanı Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün fakülte kapısında başörtülü öğrencilerin fotoğraflarını çekmesi büyük tepki uyandırmış; bunun ardından Pekünlü YÖK tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.

 

Dün de Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Zeynep Çebi "Uygarlık Tarihi" dersinin final sınavına Prof. Dr. Sabri Sürgevil tarafından başörtüsü gerekçe gösterilerek alınmadı.

 

Geçmiş yıllarda da bu tarz uygulamaların yaşandığı Ege Üniversitesi’nde son yaşanan olay ile başörtüsünün Türkiye’de ve üniversitelerde süren bir sorun olduğu bir kez daha görüldü.

 

Yıl içerisinde başörtüsünden ötürü derslere de giremediğini belirten Zeynep Çebi sınav için çok çalıştığını ancak sınav salonuna girdiğinde karşılaştığı olayla hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti.

 

Arkadaşlarının da desteği ile fakülte dekanlığına ve rektörlüğe dilekçe yazarak durumu belirten öğrenci hak arayışının süreceğini söyledi.

 

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim elemanı Prof. Dr. Sabri Sürgevil’nin yıl boyunca başörtülü öğrencileri derslerine almadığını belirten öğrenciler, final sınavında başörtülü arkadaşları Zeynep Çebi’nin başörtüsünden dolayı sınava alınmadığına tanıklık ettiler. Ortak dilekçe ile arkadaşlarının yanında duracaklarını belirten Zeynep’in arkadaşları konunun ifşa edilerek bu tarz uygulamaların son bulması gerektiğini söylediler.

 

MUSA İRŞİ /  Ege Üniversitesi / Demokrat Haber