Ankara Milletvekili Levent Gök, geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen KESK, DİSK ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı 4+4+4 mitinginde polis darbesiyle bir gözünün görme yetisini yüzde 80 oranında kaybettiği iddia edilen Eylem Ataş ile birlikte parlamentoda bir basın toplantısı düzenledi.

 

"Polisin orantısız güç kullanımının her gün her saat devam ettiğini" ifade eden Gök, "polisler öldürme olaylarında dahi serbest bırakılıyor. Ailelerin vicdanı yaralı, kamuoyunun vicdanı yaralı. Bir yandan demokrasi diyoruz, insan hakları diyoruz ama Ankara'nın göbeğinde yaşanan bu olaylar gösteriyor ki Türkiye tam bir polis devleti olmuştur" şeklinde konuştu. Levent Gök şunları ifade etti:

 

"Bu polis devletinin sorumluları elbet bir gün halka hesap verecektir, bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Ama bu hesap verilene kadar ortaya çıkan bunca ölüm, yaralama, sakat kalma ve bunların Türkiye'de yarattığı travmanın şu anda halen sonuçlanmaması Türkiye'nin insan hakları karnesini her geçen gün daha olumsuz bir yöne itiyor ve ne yazık ki ülkemiz uluslararası dünyada saygınlığını kaybediyor"

 

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi olduğunu hatırlatan CHP'li Gök, "Eylem'in başına gelen bu olayı Komisyona taşımak üzere kendisinden dilekçe aldığını" belirtti. Levent Gök, "Sorumluların cezasız kalacağını biliyoruz ama bizim de görevimiz bu polis devletine dönüşen Türkiye'de bu olayların kamunun vicdanına ses olmak, kamu vicdanını sesini yükseltmek ve insanlık onuru adına bu kötü muameleye dur demek için biz de yurttaşlarımız yalnız bırakmıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Eylem Ataş da başından geçen olayı basın mensuplarına anlattı. Ataş, Sosyalist Demokrasi Partisi ve Genç-Sen üyesi olduğunu belirterek, ''çocuk gelinlerin'' ve ''çocuk işçilerin'' olmaması için gösteriye katıldığını söyledi. Ataş, ''Önce polisin sözlü tacizleri oldu. Daha sonra biber gazı sıktılar. Yakın mesafeden copunu ters çevirip copun kabzasıyla gözüme vurdular'' diye konuştu.