Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği ve Ermenistan Pazarlama Federasyonu işbirliği ile yürütülen 'Bak, Gör, Düşün' adlı proje kapsamında çekilen fotoğraflar Yerevan'da bir hafta boyunca sergilendi.

22 yaşındaki Kadir Has Üniversitesi Cibali Postası foto muhabiri Emircan Kürküt ile 24 yaşındaki amatör fotoğrafçı Gor Kroyan; Türkiye ve Ermenistan arasında oluşan kırgınlıkların düzeltilmesine bir katkı yapmak ve benzer olduklarını fotoğraflarla gösterebilmek için İstanbul ve Yerevan sokaklarında üç gün boyunca günlük hayatı fotoğrafladılar.

İstanbul'a gelen sergi 20 Aralık Perşembe gününden itibaren Cibali Kampüsü D Blok Hol'de bir hafta sürecek.

EMİRCAN KÜRKÜT: "YEREVAN DEĞİL, TAKSİM'DE YÜRÜYORDUM"

"İstanbul'daki sokak müzisyenleri gibi orada da bir banka oturup para kazanmaya çalışan insanlar var. Kendimi Yerevan'ın bir sokağında değil Taksim'de yürüyor hissettim. Aynı müzik, aynı çalgıcı, aynı his kilometrelerce uzakta da değişmeden kalıyorsa bu kültürümüzün benzeştiğinden kaynaklanıyor."

GOR KROYAN: "TAKSİLERİMİZ SARI DEĞİL O KADAR"

"Her iki ülke arasında benzerlikler çok. Fotoğraflarımda kültürel benzerliği açığa çıkartmak istedim. Burada da Ermenistan'daki gibi pazarda meyveciler bağırarak müşteri çağırıyorlar. Kuru meyvelerin asılma şekli bile aynı. İnsan yüzlerini ve bu tür detayları çekmeye çalıştım. Taksilerimiz sarı değil o kadar."