Başbakan Erdoğan, 1 Şubat’ta partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Kılıçdaroğlu’na hitaben yaptığı “Önce şu kulakların duymaya alışsın... Benim ifademde dindarlar, dinsizler diye bir ifade yok. Dindar bir gençlik yetiştirme var. Bunu yine söylüyorum, bunun arkasındayım. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bizden muhafazakâr demokrat parti kimliği sahibi AK Parti'den ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? O belki senin işin olabilir, senin amacın olabilir. Ama bizim böyle bir amacımız yok. Biz muhafazakâr ve demokrat, milletinin, vatanının değerlerine, ilkelerine, tarihten gelen ilkelerine sahip çıkan bir nesil yetiştireceğiz. Bunun için çalışıyoruz.” konuşmasına bugün Fatih Projesi'nin tanıtımı nedeniyle düzenlenen törende  eklemeler yaptı.

 

Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz?

Öğrenci formatlamanın hedeflerinde olmadığını söyleyen Erdoğan bugün yaptığı konuşmasında kendisine tepki gösteren köşe yazarlarına “Bir haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin büyüklerine isyankar bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Siz, bu gençliğin milli, manevi değerlerinden kopuk, hiçbir istikameti, meselesi olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz, sizlerle burada anlaşamayız ama ’çağdaş bir nesil’ derken, dindar bir nesil çağdaş olamıyor mu? Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu?” diye seslendi.

 

Aksırana kadar hatta tıksırana kadar tiner çekiyorum.. Başbakan'a ancak öyle katlanabiliyorum..

Başbakan’ın bu sözlerine sosyal medyada yapılan yorumlarda ve Twitter‘da kullanıcılar ilginç tepkiler gösterdi. Özellikle #hepimiztinerciyiz başlığıyla açılan tweetler dikkat çekiciydi:

 

morhunilihatun Tuğçe... 

Lütfen herkes kapısının önüne bir kap tiner bıraksın!İnsanlık ölmedi,herkese gösterelim! #hepimiztinerciyiz

 

seydaye_gerok kurmance ser hisk 

"beni türk tinercilerine emanet ediniz" #hepimiztinerciyiz

 

Bilhakika Adsız İleti 

Dindarlığın insanlar arasında değer belirleyici olarak öne çıkarılmasını Kur’an yasaklamıştır.! (Yaşar Nuri ÖZTÜRK) #hepimiztinerciyiz

 

kzmataer Kazim Ataer 

Aksırana kadar hatta tıksırana kadar tiner çekiyorum.. Başbakan'a ancak öyle katlanabiliyorum..

 

AlcaySevinc Alcay Sevinc 

Bu hukmetle bu ulkede hayat ancak tiner'le cekilir!

 

ecemeren_ Ecem Eren 

hepimiz asiyiz, hadi gidip tiner çekelim.

 

alkayaorhan Orhan Alkaya 

Hiçbir zaman dindar olmadım, tiner koklamadım, hot-zotçuları ve zart-zurtlarını sevmedim.

 

Alidogalli Ali Doğanlı 

Ülkemizin pembeye boyanmış gidişatını ancak tiner çıkartır.

 

chill_out_ Güzin Tekeş 

bence o tinerci çocukların hepsi ergenekoncu... hep hükümeti zor durumda bırakmak için tiner çekiyolar...

Gökhan Soysal / Demokrat Haber