Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğü’nce yayınlanan genelgeye göre, “Yaşayan diller ve lehçeler” adı altında verilecek seçmeli anadili derslerini seçecek öğrencilerin dilekçelerini, 10-12 Eylül tarihleri arasında eğitim gördükleri okulların müdürlüklerine vermeleri gerekiyor.

 

Temel Eğitim Müdürlüğü’nün 31 Ağustos 2012 tarihli genelgesinde diğer seçmeli derslerle birlikte yaşayan diller ve lehçeler derslerinin, öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda, velisinin de rehberliği ile öğrenci tarafından seçilecek.

 

Kürtler açısından ‘anadilde eğitim’ yerine ‘seçmeli anadil dersi’ kabul edilemez bulunsa da Türkiye’nin kaybolan dilleri için seçmeli ders önemli bir adım oluşturuyor.

 

Bu yıl ortaokullarda kayıtlı 5. Sınıf öğrencileri seçmek istedikleri derslerle ilgili www.meb.gov.tr adresinden ayın 10’una kadar bilgi edinerek seçeceği derse karar verecek. Daha sonra aynı sitede yer alan dilekçe örneğine uygun şekilde hazırladıkları müracaatlarını 10-12 Eylül tarihleri arasında öğrenim gördükleri ortaokul müdürlüklerine verecekler.

 

Genelgeye göre en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda o ders için grup oluşturulacağı belirtiliyor.

 

Dilekçeler ulaştıktan sonra okul yönetimleri 13-14 Eylül tarihlerinde bu talepleri her öğrenci için ayrı ayrı e-okul ekranına işleyecekler.

 

Okullara verilecek dilekçe örneği şöyle:

 

…………………………………ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

 

Velisi bulunduğum okulunuz   5/… Sınıfı   ………………………………………… T.C. Kimlik Nolu …………………………………………………‘in 2012-2013 eğitim öğretim yılında aşağıda belirtilen seçmeli dersleri almasını istiyorum.

 

Gereğini bilgilerinize arz ederim...

 

Öğrenci                                     Veli

Adı Soyadı                                 Adı Soyadı

Tarih ve İmza                            Tarih ve İmza