Sabah Samsun’a gelen Bakan Suat Kılıç’ın OMÜ’de Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun temel atma töreninden önce olay çıktı. Bir gün önce arkadaşları gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan öğrenciler, Bakan Kılıç’a seslerini duyurmak ve taleplerini iletmek için Ziraat Fakültesi önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu Rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti.

 

CEP TELEFONLARINA EL KONULDU

Öğrencilerin önünü kesen Özel Güvenlik Birimi elemanları zor kullanmaya kalkınca arbede çıktı. Çevik kuvvetin de olaya karışmasıyla ortalık savaşa alanına döndü. Bazı öğrenciler yumruklanırken, kız öğrenciler de saçlarından tutularak sürüklendi. Arbede sırasında bazı öğrenciler yaralandı. Olayı görüntülemeye çalışan öğrencilerin cep telefonlarına ve kameralarına el konuldu. Bazı öğrencilerin elbiseleri parçalandı.

 

47 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Çıkan arbedenin ardından yaka paça gözaltına alınan 47 öğrenci Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alınan öğrencilerin arkadaşları da İlçe Emniyet Müdürlüğünün kapısında arkadaşlarının serbest bırakılması için beklemeye başladı.

 

ÖĞRENCİLERİ SERBEST BIRAKIN

Samsun Postası’nın sorularını yanıtlayan OMÜ öğrencisi Özge Kaya, olayın şöyle anlattı:

“Dün okulda 8 arkadaşımız gözaltına alındı. Akşama kadar gözaltında tutuldular. Okuldaki uygulamaları protesto etmek ve Bakan Suat Kılıç’a sesimizi duyurmak için bir basın açıklaması yapmak istedik. Ama ilk kez böyle aşırı şiddete maruz kaldık. Arkadaşlarımızın telefonları toplandı, benim kameramı gasp ettiler. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını, bizden alınan telefon ve kameralarımızın geri verilmesini sorumlulardan hesap sorulmasını istiyoruz.”

 

SAMSUN POSTASI