ÖSYM, ''LYS puanlarının yanlış hesaplandığı'' iddialarının yer aldığı haberler üzerine sınav sonuçlarının yeniden incelendiğini, inceleme sonucunda puan ve başarı sırası hesaplamalarında herhangi bir hata bulunmadığının belirlendiğini bildirdi.

 

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) ilişkin puan ve başarı sırası hesaplamalarında herhangi bir hata bulunmadığını açıkladı.

 

ÖSYM, LYS'de puanların yanlış hesaplandığına ilişkin haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

 

2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile 2012 Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) değerlendirilmesinde Danıştay 8. Dairesi’nin kararı uyarınca Yükseköğretim Kurulu’nun 30 Kasım-1 Aralık 2011 tarihli ve 2011.21.1120 sayılı kararı ile yayımı uygun bulunan 2012-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu’na göre işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, 2012 yılı için yükseköğretime yerleştirme puanları hesaplanırken 2012-ÖSYS Kılavuzu’nun değerlendirmeye ilişkin hükümlerinin aynen uygulandığı bildirildi.

 

Kılavuz hükümlerinin aksine bir uygulamanın söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

"Tüm sınavlar için uygulama esasları, başvuru işlemlerinin başladığı tarihte ilgili kılavuz ile kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. LYS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınmış olup, adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanmıştır. Adayın katılmadığı sınavlarda uygulanan testler için ilgili adaya standart puan hesaplanmamıştır.

 

Basında yer alan haberler üzerine sınav sonuçları yeniden incelenmiştir. İnceleme sonucunda puan ve başarı sırası hesaplamalarında herhangi bir hata bulunmadığı belirlenmiştir. Adayların sonuç bilgilerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Yerleştirme işlemlerinde de 2012- ÖSYS Kılavuzu ile 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu hükümleri aynen uygulanacaktır. Adayların bu ve benzeri yanıltıcı haber ve yorumlara itibar etmemeleri ve tercih işlemlerini yapmaları önemle duyurulur."