İstanbul - Ermeni olduğu için öldürülen Hrant Dink davasında verilen kararın yankıları sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda Agos gazetesinin internet sitesine giriş yapılamadığı ortaya çıktı. Bakanlığın keyfi yasağına takılan gazetenin Türk Telekom tarafından filtrelendiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bütün okullardaki bilgisayarlarda internet erişimi Türk Telekom’un hazırladığı filtreme programı sayesinde gerçekleşiyor. Hıristiyan ve Yahudi kuruluşlara ait internet sitelerinde girişin mümkün olduğu okullarda Hrant Dink’in kurucusu olduğu Agos gazetesini okumak yasak.

Türk Telekom, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “kişisel siteler engellensin” talebi üzerine ve Agos’un kişi adına kayıtlı olduğu için filtreleme programına takıldığını açıkladı. Gazetenin yetkilileri internet sitelerinin domaininin “e-kolay.net”ten alındığını belirterek “Yasak, böyle basit bir konuda bile ayrımın olduğunu gösterdi” diye konuştular.

KESK Başkanı Sami Evren ise gazetenin yasal mevzuata uygun şekilde çıktığını belirterek bakanlığın keyfi uygulamasına tepki gösterdi. Eğitim-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak da sadece Agos’un değil okullarda birçok siteye girişin keyfi bir şekilde engellendiğine işaret etti. (ANF)