Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sabah saatlerinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin kaldıkları evlere baskın düzenlendi. Ev baskınları sonucu üç öğrenci gözaltına alındı.

Baskınların gerekçesi öğrenilmezken, gözaltına alınan Özgürlükçü Gençlik Derneği (ÖGD) üyesi Burak Duman, Samet Kurtdere ve Ali Kaymaz'ın TEM Şubesi'ne götürüldüğü bildirildi.

Öte yandan aynı operasyon kapsamında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi mezunu Peri Çiftçi de Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde gözaltına alındı. İstanbul’da da Hasan Fehmi Taylan Görür gözaltına alındı.

ÖGD üyesi gençler yaptıkları açıklamada, “Buna benzer biçimde diğer gençlik yapılanmalarına yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalar da artarak devam ediyor. Şu anda ülkemizde 500 öğrenci tutuklu bulunuyor. Bizler bu tür komploların yabancısı değiliz. Tümüyle uydurma gerekçelerle yapılan bu saldırıyı püskürtmekte kararlıyız. Tüm dostlarımızı şu ana kadar olduğu gibi, dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz” dediler.

ÖGD, Toplumsal Özgürlük Platformu adlı sosyalist bir çevrenin gençlerinin içinde olduğu bir dernek.

TÖP ve SDP yasal alanda çalışma yürüten yapılar olmalarına rağmen uzun bir süredir polis tarafından “Devrimci Karargah” adlı örgütle irtibatlandırılmaya çalışılıyor.

Çok sayıda SDP ve TÖP yöneticisi hiç ilgileri olmayan Hanefi Avcı ile birlikte “Devrimci Karargah Operasyonu”nda tutuklanmışlardı. Yoğun tepkiler üzerine de geçtiğimiz aylarda serbest bırakılmışlardı.

Dün de SDP İstanbul İl Örgütü’nde “Devrimci Karargah Operasyonu” adı altında bir arama yapılmıştı.

Yapılan açıklamalarda, AK Parti iktidarının kendi muhaliflerini sindirmek için bu tür operasyonlarla sosyalistler üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığı ifade edilmişti.