ODTÜ öğrencileri, 9 yıl önce 'Hazmetmeyiz' sloganı ile McDonald's şubesinin ODTÜ kampüsü içinde açılmasını protesto etmiş ve bu konu uzun süre tartışılmıştı.

Aynı kampüste Burger King’in şube açacağının duyulmasından sonra, ODTÜ’lü öğrencilerin tepkisi merak konusu oldu. ODTÜ Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kerem Güler ise Burger King’in gelişini ‘olumlu karşıladıklarını’ söyledi.

“YENİ BİR MARKA GELİNCE REKABET OLUŞACAK”

1997 yılındaki McDonald’s protestosundan sonra Pizza Hut’ın kampüste şube açtığını ve hiçbir sorunla karşılaşmadan faaliyet gösterdiğini belirten Güler, “1997 yılındaki ODTÜ’yle şimdiki ODTÜ arasında fark var. Türkiye nasıl 10 yıl önceki halinden farklıysa, ODTÜ için de bu durum geçerli. Ben Burger King’in gelişini olumlu karşılıyorum. Çünkü Burger King’in açılacağı çarşıdaki dükkânlar fiyat ve kalite açısından iyi hizmet vermiyor. Yeni bir marka gelince rekabet oluşacak. Firmanın hangi ülkeye ait olduğu ise bizim için çok önemli değil” dedi.

“ZATEN YİYORDUK”

Ufak tefek protestoların olabileceğini belirten Güler, “Zaten öğrencilerin büyük bölümü kampüsün karşısında bulunan alışveriş merkezlerine gidip Burger King’den yemek yiyordu. Artık buna gerek kalmayacak” diye konuşuyor.

  • Burger King’e olumlu baktıklarını söyleyen Güler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’ne davet ettiği öğrenciler arasında da yer almıştı. Yemekten sonra ODTÜ’de bazı öğrencilerin “Sen bizi nasıl temsil edersin?” diye tepki gösterdiği ve istifasını istediği Güler, polis korumasıyla kampüsten ayrılmıştı.


(Radikal)