Balıkesir'in Savaştepe İlçesi’nde oturan 18 yaşındaki Menekşe Okyay, imkansızlıklar içinde büyük bir başarıya imza attı. Okyay, LYS sınavında da 1 milyon 691 bin adayı geride bırakarak Y-TS-2 yerleştirme türünde, 579.815 puanla Türkiye birincisi oldu.

Emekli öğretmen Osman ve Naciye Okyay çiftinin tek çocuğu olan Menekşe Okyay, ailesinin sağlık ve maddi sorunları nedeniyle dershaneye bile gidemedi. Menekşe, sınav sonucunu da dershaneye gitmediği için geç öğrendi. Menekşe, "Üniversite sınavlarına hazırlanırken hiç kitap alamadım. Daha önce üniversite sınavına girmiş olan akrabalarımızın ve komşularımızın kitaplarıyla sınavlara çalıştım. Bu başarıyı aileme, okuldaki öğretmenlerime, planlı ve programlı çalışmaya borçluyum" dedi.

'Masraf az olsun diye Balıkesir'de okuyacağım'

Balıkesir Üniversitesi’ne gitmek istediğini anlatan Menekşe Okyay, "Ailemin maddi durumu pek iyi olmadığı için Balıkesir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nü düşünüyorum. Balıkesir bize yakın, masrafımız daha az olur" diye konuştu.

4 aydır kirayı ödeyemiyorlar

Şeker hastası olan anne Naciye Okyay’ın sağlığının bozulması ve tedavi giderleri sonucu maddi açıdan zor günler geçiren Okyay Ailesi’nin dört aydan bu yana oturdukları evin kirasını veremediği öğrenildi. Anne Naciye Okyay’ın bir gözünün görmediği ve tedavisine devam edildiği açıklandı.