Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Halka İlişkiler Tezli Yüksek Lisans mülakatına girecek öğrencilerin fişlendiğini iddia eden bir belge ortaya çıktı.

 

Dekan Prof. Dr. Yunus Devran’ın, sınav jürisine ‘yüksek lisans sınavında kabul edilecekler’ listesi verdiği ve bunu kabul etmeyen öğretim görevlisi Doç. Dr. Gözde Yılmaz’ı tehdit ettiği haberlerinin ardından, Halka İlişkiler Tezli Yüksek Lisans mülakatına girecek öğrencileri fişlediği iddia edilen bir belge daha ortaya çıktı. 32 kişinin adının olduğu listede yedi öğrencinin yanında çeşitli harfler bulunuyor. Üzerinde ‘Sosyal Bilimler Enstitüsü / Halkla İlişkiler / Tezli Yüksek Lisans 2012-2013 Güz” başlığının olduğu listede 7 öğrencinin çeşitli harflerle işaretlendiği görülüyor. Kısaltmaların çoğunun fakültede eğitim veren hocaların isim ve soyadlarından oluştuğu ve o öğrencilerin bu hocalara yakın olduğunun vurgulandığı, bazı öğrenciler için kullanılan ‘P’ işaretinin ‘ PKK ’lı’ anlamına geldiği öne sürülüyor.

 

Halkla İlişkiler Yüksek Lisans programına başvuran, ancak fişlendiği için kabul edilmediği belirtilen öğrencilerden Azad Bedirhan “Terörist iddiası çok çirkin. Başarılı bir öğrenciyim. 3.65 not ortalamasıyla bölüm birincisiyim” derken, Prof. Dr. Devran ise belgenin gerçek ve resmi olmadığını söyledi. Dekan Devran, “Yüksek lisans ve doktora sınavları Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yapılmaktadır. Denetime açık bu sürece bizim müdahalemiz söz konusu değildir” dedi.

 

Oysa Bahçelievlerdeki Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün iletişim dalıyla ilgili güz dönemi sınavları, Devran’ın dekanlığını yaptığı İletişim Fakültesi’nin bulunduğu Nişantaşı kampüsünde ve aynı fakülteden teşkil edilen jüriler tarafından yapıldı. ( İSTANBUL / RADİKAL )