İstanbul'da YGS'deki şifrelemeye karşı yapılan boykot eylemine katılım yüksek oldu. Bazı okullarda ise öğrenciler, kapıların üzerlerine kilitlenmesi nedeniyle eyleme katılamadı.

İSTANBUL- YGS'deki şifre skandalının itiraf edilmesine rağmen ÖSYM Başkanı'nın istifa etmemesi nedeniyle dersleri boykot ederek sokaklara çıkan liseliler, İstiklal Caddesi ve Galatasaray Lisesi önünü eylem alanına çevirdi.

İstanbul genelinde okulları boykot eden lise sayısı 30'u aştı. Boykota Şişli Kurtuluş Lisesi ve Kadıköy Mustafa Kemal Lisesi'nde yüzde 100 katılım sağlandı. Esenyurt Nakipoğlu Lisesi yüzde 80 oranıyla boykot gerçekleştirirken; Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Lisesi ve 75. Yıl Lisesinde 3. ve 4. sınıfların tamamı boykota katıldı. Bahçelievler ve Yenibosna Liselerinde boykot 2 saat sürdü.

KİLİTLENDİLER

GOP Refan Tümer Lisesi, Kartal Hatice Bayraktar Lisesi ve Ümraniye Endüstri Meslek Lisesi'nde ise boykot engellenmesi için çeşitli uygulamalar hayata geçirildi. Öğrenciler, okul yönetimleri tarafından tehdit edilirken, Refan Tümer ve Hatice Bayraktar Lisesi'nde okul müdürünün talimatıyla okul kapılarına kilit vuruldu.

TAKSİM GÜN BOYU EYLEM ALANI

Dersleri boykot ederek sabah saatlerinden itibaren Galatasaray Meydanı'nda toplanan binlerce öğrencinin eylemi, okulların kapanma saatlerine kadar sürdü.

Gün boyu Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapan lise ve dershane öğrencileri, ayırca Eğitim Sen'in Taksim Meydanı'nda gerçekleştirdiği eyleme de destek verdi. Oradaki açıklamanın ardından ise oturma eylemine bir süre de Taksim Gezi Parkı'nda devam edildi. Lise ve dershane öğrencilerinin eylemi Grup Bandista'nın dinletisi ile son buldu.

Liselilerin sınavlara karşı bu kadar kitlesel tepkisini dile getirmesinin ardından, şimdi gözler ÖSYM Başkanı Ali Demir ve "tatmin oldum" diyen devlet yetkililerinde.

ETHA