İSTANBUL- Halkların Demokratik Kongresi Gençlik Meclisi, Tüm-İGD, Gençler Meydana İnisiyatifi ve Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, tutuklu öğrencilere özgürlük talebiyle 9 Haziran Cumartesi günü Kadıköy'de miting düzenleyecek.

 

Gençler, 9 Haziran günü saat 14.00'da Tepe Naitulus önünde bir araya gelecek ve Kadıköy İskele Meydanı'na yürüyecek. "Tutuklu öğrencilere özgürlük" şiarıyla düzenlenecek olan mitinge, öğrenciler ve aileler ile hocalarının yanı sıra BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder'in de katılması bekleniyor.

 

Mitingde tutuklu öğrencilerin yanı sıra üniversitelerdeki soruşturma ve cezalar da gündeme getirilecek. Hatay'da okuldan uzaklaştırılan üniversite öğrencileri de mitinge katılarak konşumalar yapacak.

 

Miting öncesi ETHA'ya konuşan HDK Gençlik Meclisi'nden Ali Tektaş, tutuklu öğrencilerin sayısının 700 civarında olduğunu söyledi ve bu sayının gittikçe arttığını belirtti.

 

"Amacımız tutuklu öğrenciler serbest bırakılana kadar etkili bir mücadele yürütmek" diyen Tektaş, arkadaşlarının çoğunun Terörle Mücadele Yasası'na dayanarak tutuklandığını hatırlattı. Tektaş, mitingde Terörle Mücadele Yasası'nın iptal edilmesi ve özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin kaldırılması talebini de dile getireceklerini ifade etti.

 

Tektaş, 9 Haziran Cumartesi günü Kadıköy'de düzenlenecek olan mitinge tüm gençleri ve ailelerini davet etti. (ETHA)