En çok tercih edilen ders, bazı haberlerde yer aldığı gibi Hazreti Muhammed'in hayatı değil matematik oldu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, ''Türkiye'de en çok seçilen ders Hazreti Muhammed'in hayatı dersi' bilgisi doğru değil. En çok seçilen ders, matematik uygulamaları dersidir'' dedi.

 

Zararsız, bazı basın yayın organlarında yeni eğitim döneminde seçilen derslere ilişkin bilgilerle açılan imam hatip okullarının sayılarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

Hazreti Muhammed'in hayatına ilişkin dersin, en fazla seçilen ders olduğu yönündeki bilginin doğru olmadığını ifade eden Zararsız, geçen hafta cuma günü akşam saatleri itibarıyla seçimlik derslere ilişkin her türlü işlemin tamamlandığını, elektronik sisteme girildiğini ve kesin verilerin ellerinde olduğunu söyledi.

 

Zararsız, şunları kaydetti:

''Habere konu olduğu gibi Hazreti Muhammed'in hayatına dair ders en çok seçilen ders değil. Matematik uygulamaları dersi en fazla seçilen dersimiz oldu. Bunu sırasıyla yabancı dil, Kuran-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in hayatı ile spor ve fiziki etkinlikler dersleri izliyor. Yaşayan diller ve lehçeler ise mevcut seçimlik derslerin arasında en az seçilen ders oldu.

 

Bunun böyle olması doğal çünkü belirli bölgelerde konuşulan diller olduğu için o bölgelerdeki insanlar tarafından seçildiği ortaya çıkıyor. Dolayısıyla haberlerde konu edilen, Türkiye'de en çok seçilen ders Hazreti Muhammed'in hayatı dersi' bilgisi doğru değil. En çok seçilen ders matematik uygulamaları dersidir.''

 

Seçimlik ders sayılarına ilişkin bilgi veren Zararsız, Türkiye genelinde matematik uygulamaları dersini yaklaşık olarak 495 bin, yabancı dil dersini 413 bin, Kuran-ı Kerim dersini 402 bin, Hazreti Muhammed'in hayatıyla ilgili dersi 256 bin, yaşayan diller ve lehçeler dersini ise 21 bin öğrencinin seçtiğini kaydetti.

 

İMAM HATİP OKULLARI SAYISI

İmam hatip okullarının sayısına ilişkin yapılan haberlerin de gerçeği yansıtmadığını dile getiren Zararsız, ''Şu an itibarıyla bağımsız imam hatip ortaokulu sayımız 700. Bir imam hatip lisesinin bünyesindeki imam hatip ortaokulu sayımız ise 405. İmam hatip lisesi sayımız ise 694'tür. İmam hatip ortaokullarının 1. sınıfına 107 bin, imam hatip liselerinin 1. sınıfına ise 125 bin öğrenci kaydoldu'' diye konuştu.