Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde okul yönetimin akıl almaz uygulamaları devam ediyor.  2 öğrenciye 3 kez okuldan atılma cezası verilmesi gibi olağanüstü uygulamalara maruz bırakılan öğrencilerin okuduğu üniversitede protestoların ardından, 5 öğrenci daha okuldan atıldı ve 56 öğrenciye de birer ikişer dönem olmak üzere cezalar verildi. Ayrıca 100 öğrencinin soruşturması hala devam ediyor.

 

Hızını alamayan okul yönetimi okuldan bu yıl mezun olan demokrat öğrencilere de soruşturma olduğu gerekçesiyle mezuniyet belgesi vermiyor. 10 gündür çıkışını almak için okula gelip giden İngilizce Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisi Nedim Türfent yoktan bahanelerle engelleniyordu.

 

En son önceki gün (06.06.2012) tarihinde yine çıkış belgesini almak üzere öğrenci işlerine giden Türfent’e ‘Defol git, çıkışını vermiyoruz” diyen ve hiçbir bahanesi kalmayan okul yönetiminden Öğrenci İşleri Daire Başkanı Recep Keleş ve Dekan Yardımcısı Yard.Doç.Dr İbrahim Bilgin, öğrenciye hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine yasal olarak önünde hiçbir engel olmadığını ileri sürerek mezuniyet belgesini almak için ısrar eden Nedim Türfent’e yönetim tarafından çağrılan okulun özel güvenlik birliği saldırıda bulundu. ÖGB’yi öğrencilerin üzerine saldırtan okul yönetimi olayları izlemedi.

 

ÖGB’nin öğrenciyi okulun dışına sürüklemesinin ardından okul dışında da hızını alamayan ÖGB öğrenciyi linç etmeye çalıştı. Kafa, ense ve sırt bölgesinden yaralar alan öğrencinin üstü başı paramparça edilmiş ve olay yerinden ayrılmak istemesine rağmen güvenlikçilerce etrafı çevrilip yeniden saldırıya maruz kaldı. Olay yerine gelen jandarma mağdur olmasına rağmen öğrenci Nedim Türfent’i gözaltına aldı. (Serinyol - EVRENSEL)