Genç-Sen üyeleri, sendika hakkında verilen kapatma kararına tepkilerini sürdürüyor. Gençler polis ablukası altında yürüyüş düzenledi. Sendika hakkını savunmaya devam edeceklerini haykırdı.

İSTANBUL- DİSK’e bağlı Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyeleri, kapatma kararını protesto etmek için Beşiktaş’taki Yıldız Teknik Üniversitesi girişinde bir araya geldi.

Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’ne yürümek isteyen Genç-Sen üyelerinin önü polis barikatıyla kesildi. Gençler, sloganlarla engellemeyi protesto etti. Yapılan görüşmelerin ardından yürüyüş başlamasına rağmen zaman zaman gerginlikler yaşandı. Polis ablukası altında Beşiktaş merkezine gelen öğrencilerin önü bir kez daha polis tarafından kapatıldı. Gençler, anti demokratik uygulamayı bir kez daha sloganlarla protesto etti. Yaklaşık yarım saatlik bekleyişin ardından gençler Beşiktaş Meydanı’na doğru tekrar yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca sık sık "Kapatma boşuna, Genç-Sen'liler sokakta", "Genç-Sen haykır, sendika haktır", "Asla yalnız yürümeyeceksin", "YÖK polis soruşturmalar. Bu abluka dağıtılacak", "Sendika hakkı engellenemez" , "Yaşasın Genç-Sen mücadelemiz", "YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek", "AKP elini sendikamdan elini çek" sloganları atan gençler adına MYK üyesi İlkin Sarı basın açıklamasını okudu.

KARAR HUKUKİ DEĞİL

İlkin Sarı, 2007 yılında kurulan Genç-Sen'in, öğrencilerin eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim hakkının savunucusu olduğunu ifade etti. Sarı, üniversitelerde ve YÖK’te yapılmaya çalışılan neo-liberal dönüşüm planlarının karşısında durarak, Dolmabahçe rektörler zirvesinde üniversitelerin asıl sahiplerinin taleplerini dillendirdiklerini hatırlattı.

Sarı, Ankara ve Erzurum'da 'sözde' öğrenci temsilcileri ile yapılan görüşmelerin oyundan ibaret olduğunu gün yüzüne çıkaranın ve Swiss Otel'de üniversitelerin geleceğini şirketlerle masaya yatıran YÖK zihniyetine üniversitelerin asıl sahiplerinin kimler olduğunu hatırlatanın da Genç-Sen olduğunu kaydetti.

Sarı, "Üniversitelerin üzerine çökertilmek istenen kara dumanı, yarattığımız mücadele ve kazanımların meşruluğu ile dağıtacağımızı bilenler kapatma kararı almıştır. Bu nedenle verilen karar hukuki değil siyasidir" diye belirtti.

Sarı, "Yüzde 500’lere varan harç zamlarına karşı sokakları zapt eden, egemenlerin üniversiteler ve YÖK’te gerçekleştirmeye çalıştığı neo-liberal dönüşüm planlarını bozan Genç-Sen’liler sendikamızı yine mücadeleleri ile kapatma kıskacından çekip çıkaracaktır" diyerek, sokakta oldukları gibi hukuki yolları da sonuna kadar zorlayacaklarını belirtti.

Mahkeme kararını Yargıtay'a ve gerekirse AİHM’e taşıyacaklarını vurgulayan Genç- Sen MYK üyesi Sarı, herkesi Genç-Sen'e destek olmaya çağırdı.

Öte yandan Genç-Sen üyeleri, 8 Ekim’de sendikaların Ankara’da düzenleyeceği mitinge katılacaklarını belirterek, duyarlılık çağrısı yaptı. (ETHA)