B.Ç, sivil polis olduğunu düşündüğü dört kişinin "Buralarda dolaşma" diyerek kendisini tehdit ettiğini söylüyor.

"Üç gün önce parkta dolaşıyordum. Dört sivil polis 'kısa donlu gel' diye beni çağırarak kimliğimi istedi, ardından da cep telefonuyla fotoğrafımı çekti. Aynı polisler daha önce de beni görmüşlerdi ve 'Köprü'den ötesine geçme özel mülk' demişlerdi."

"SİZİ BURADA BİTİRMEK İSTİYORLAR"

"Bu sefer de 'Biz sana burada dolaşmayacaksın demedik mi' diyerek, 'Bir daha gelirsen kafana demir yumruk inecek, size bir darbe gerekiyor' şeklinde tehdit etti. O kadar sinirli ve agresif konuşuyorlardı ki, 'Fotoğrafımı çekmeye hakkınız yok' bile diyemedim. Çünkü dediğim an eminim ki beni döveceklerdi."
Bu olayın ardından üniformalı polislere durumu şikayet ettiğini söyleyen B.Ç., polislerin kendisine "Haklısınız ama sizi burada bitirmek istiyorlar, yapacak bir şey yok" cevabını aldığını söyledi.

"Biz, eşcinseller kimseyi rahatsız etmiyoruz. Ama üzerimizde artan inanılmaz bir polis baskısı var. Ben artık kısa şortla Taksim'de dolaşmaya çekiniyorum"

"BÖYLE YÜZLERCE VAKA VAR, POLİSE ŞİKAYET EDEMİYORLAR"

B.Ç, eğitim hayatını etkileyeceği kaygısıyla şikayette bulunamayacağını söyledi.

LAMBDA İstanbul avukatı Fırat Söyle, Taksim Gezi Parkı'nda eşcinsellere yönelik polis baskısı ve şiddetinin yıllardır devam ettiğini söylüyor.

"2007'den beri LAMBDA'nın avukatıyım, Taksim Gezi Parkı ile ilgili yüzlerce böyle vaka ile karşılaştım. Polis eşcinsellere sürekli kimlik kontrolünün yanında sözlü ve fiziksel şiddet uyguluyor. Bu gece daha da artıyor. Ancak hiçbiri cinsel yönelimlerini açıklamadıkları için şikayet edemiyor." (Nilay Vardar / bianet)