ERZURUM'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci temsilcileri ile yapacağı toplantıyı protesto etmek için kente gitmek isteyen yaklaşık 225 üniversite öğrencisi, Erzincan'dan öteye gidemedi. Saat 11.00 den beri Erzincan-Gümüşhane yol ayrımında bulunan TIR parkında bekletilen öğrenciler E-80 karayolunu trafiğe kapattı.

Türkiye Gençlik Birliği ve Öğrenci Kolektifleri grupları dün saat 19.00'da Ankara'dan Erzurum'a gitmek için hareket ettiler. Öğrenci Kolektifleri ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin bulunduğu 6 otobüs bugün saat 11.00 sıralarında Erzincan-Gümüşhane yol ayrımında bulunan TIR parkında durduruldu. Erzincan Emniyet Müdürlüğünün geniş güvenlik önlemleri aldığı parkta 60 üniversitenin temsicisi olan 225 öğrenci kimlik kontrolünden geçirildi. Ankara' dan Erzincan' a gelene kadar 9 ayrı yerde aranarak saatlerce bekletildiklerini iddia eden öğrenciler bu uygulamaya anlam veremediklerini ifade ettiler. 'Cemaate değil bilime özgürlük', 'Ya isiklal ya ölüm' diye slogan atan öğrenciler, Erzurum'a gitmekte ısrar ettiler. Öğrenciler kimlik kontrolü sırasında karşılaştıkları tutumu küçük tiyatro oyunları şeklinde sergilediler.

Türkiye Gençlik Birliği Başkanı İlker Yücel Erzincan'daki TIR parkında Erzurum'a gitmelerine izin verilmediğini belirterek "Ankara'dan beri 30 kilometrede bir durdurulduk, 9 saat yollarda bekledik. Biz devrimci, vatansever gençler AKP'ye meydan okuyoruz. Kozmik odaya girsen dahi üniversetelere giremeyeceksin. Şimdi Tayyip Erdoğan yandaş konsey başkanlarıyla ne konuşuyor? YÖK başkanı ve Cumhurbaşkanı çözüm mü buldu ki şimdi de başbakan konuşuyor. Bu kadar arama yapılmasının sebebi terör örgütü yola bomba koymuş, o bomba da bizden çıkabilirmiş. Tekel işçisine domuz, Galatasaray taraftarına 'terörist' diyenler marjinaldir. Hizbullah ve PKK, teröristir. Erzurum'a gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü öğrencisi Ömür Çağdaş Ersoy, “ Niyetimiz kavga etmek değil, üniversitenin gerçek sorunlarını temsilciler olarak Başbakan Erdoğan'a iletmekti" dedi.