3 Nisan günü DTCF kantininde ülkü ocaklarından olduğu öğrenilen bir grup, öğrencilere saldırmış, yaşanan çatışmada bir öğrenci bacağından yaralanmıştı. Çatışmanın ardından fakülte dekanlığı okulu bir gün tatil etmişti. Son olarak fakülte dekanlığı 22’si saldırıya uğrayan dokuzu saldırıyı düzenleyen 31 öğrenciyi tedbiren süresiz olarak okuldan uzaklaştırdı. Saldırıya uğrayan öğrenciler ise duruma tepkili. Kendilerinin saldırıya uğramalarına rağmen cezalandırıldığını belirten öğrenciler dekanlığın çifte standartlı yaklaşımını eleştiriyor.

 

Cuma günü fakülte girişinde yapılan oturma eylemi bugün de sürdü. Öğrenci temsilcilerinin dekan ve rektörle yaptıkları görüşmenin ardından oturma eylemine ara veren öğrenciler sınavlara girme haklarının engellenmesini önlemek ve saldırganların bir an önce cezalandırılması için tepkilerini sürdüreceklerini açıkladı.

 

Saldırıya uğrayan ve süresiz uzaklaştırma cezası alan öğrencilerden Gülen Uzun, Demokrat Haber’e konuştu. Okul kantininde oturdukları ve çay içtikleri sırada ellerinde sopalar ve satırlar bulunan ülkücü grubun güvenlikçilerin gözleri önünde kendilerine saldırdıklarını söyleyen Uzun, kadın öğrencilerin de taciz ve tehdit edildiğini belirtti. Dekanlığın izniyle okula polisin girmesinin ortamı daha da gerdiğini ifade eden Uzun, dekanlığın tavrının taraflı olduğunu vurguladı. Uzun bu saldırıları ve dekanlığın tutumunu şöyle yorumladı: “ Dekanlığın tavrını şuna bağlıyorum: 1 Mayıs’a doğru okuldan solu çıkarmak, 1 Mayıs’a dair örgütlenmeyi engellemek istiyorlar. Dekanlık saldırganlarla bizi aynı kefeye koyuyor. Avukatlarla birlikte soruşturmadaki görüntüleri aldığımızda satırla yaralanan arkadaşın görüntülerinin kesildiğini gördük. Bu da soruşturmanın ne kadar taraflı olduğunu gösteriyor.”

 

Dekanlığın çatışmaların devam etmemesi ve güven içerisinde sınavların gerçekleştirilmesi için her iki gruptan öğrencilerin okula girmesine izin veremeyeceklerini söylediği belirtildi.

 

Eylemdeki öğrencilere CHP milletvekili Aylin Nazlı Aka ve BDP milletvekili Nazmi Gür de destek verdi. Aylin Nazlı Aka öğrenci temsilcilerinin rektör ve dekanla yaptığı toplantıya katılarak burada öğrencilerin haksız yere cezalandırılmaması gerektiğini ifade etti.

 

Mehmet Bilber / Demokrat Haber Ankara