Milliyet gazetesinden Burcu Karakaş'ın haberine göre, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin yıldönümünde kampüste yapılan anma etkinliğine katılan Mesut Can Türk, Aylin Kaplan ve Yakupcan Telci’ye, iki dönem okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Öğrenciler, kampüs koordinatörlüğünden izin almış olmalarına rağmen rektörlüğün etkinliğe katılanlar hakkında soruşturma açtığını öne sürdü. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idamlarının 38. yıldönümü olan 6 Mayıs 2010’da anmak isteyen öğrencilerden 33’ü gözaltına alınmıştı.

 

HOCA ‘BENİ AFFET’ DEDİ

 

Lojistik Bölümü son sınıf öğrencisi Mesut Can Türk, aldığı ceza sebebiyle okulunun uzayacağını belirterek, şunları anlattı: “İki dönem uzaklaştırma cezası aldığımı okuldan arayarak haber verdiler. Okula dava açmak için para topluyorum. Bu sene mezun olacaktım ama okulum uzamış oldu. En basit basın açıklamasında bile böyle cezalar veriliyor.”

 

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişiler 2. sınıf öğrencisi Aylin Kaplan (22) “Dava açacağım. Bundan önce açtığımız davaları kazanmıştık. Hepsinde yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. İstanbul Üniversitesi’nin sürekli yaptığı şey. Yıldırmaya çalışıyorlar ancak başaramayacaklar.”

 

İktisat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Yakupcan Telci de şunları anlattı: “Arkadaşlarım haber verdi. Soruşturmayı yürüten hocalardan birini aradım, hatırlamadı. Kendisine, ‘Eğer benim için ceza istediyseniz, böyle bir okulda okumaktan utanıyorum’ dedim. ‘Ben bunları telefonda konuşamam. Lütfen beni affet’ diyerek telefonu kapattı.” (Milliyet)