Vicdani Ret Haftası'nın son eyleminde 12 genç vicdani reddini açıkladı. Tünel'den Taksim Meydanı'na yürüyen vicdani retçilere alkışlarıyla destek verenlerin yanı sıra provokasyon ortamı yaratmak isteyenler de oldu

 

Vicdani Ret Haftası'nın son eylemi Taksim'de yapıldı. Tünel'den Taksim Meydanı'na yürüyen vicdani retçiler, boyunlarına barışı simgeleyen beyaz tülbentler taktı.

 

"Askere gitme kardeş kanı dökme", "İtaatsizlik özgürlüktür", "Ne okula ne kışlaya liseliler isyana" pankartlarının taşındığı eylemde "Barış için vicdani ret", "Reddet, diren, hayır de askere gitme", "Hiç kimse asker doğmaz", "Kadınların vicdanı reddediyor savaşı" sloganları atıldı, dövizleri taşındı.

 

Yürüyüş sırasında alkışlarla destekler olurken, bazı gençler "Her Türk asker doğar" şeklinde slogan atarak ve küfürlü saldırıda bulunarak provokasyon yaratmaya çalıştı. Kitle "Herkes bebek doğar", "Ne mutlu insanım diyene" sloganlarıyla yanıt verdi.

 

Uzun süren yürüyüşün ardından Taksim Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında 1997 yılından bu yana 15 Mayıs Dünya Vicdani Ret Günü'nde etkinlikler yapıldığı hatırlatıldı. Barış dolu bir yaşam için, militarizm, savaş ve kardeş kanı dökmeye karşı vicdani retlerini açıklayacaklarını duyuran vicdani retçiler, "Savaşın acımasızlığını en derin biçimde yaşadığımız bu coğrafyanın insanları olarak savaşa karşı seslerimizi hep birlikte yükseltiyoruz, halkı askerlikten soğutuyor vicdani retlerimizi açıklıyoruz" dedi. (ANF)