Akademik ve idari kadrolara yapılan atamaların usulsüz olduğu iddialarının biri de Bitlis Eren Üniversitesi’nde yaşanıyor. Üniversite bugün (21 Haziran 2012) yapılacak sınavla Sıla Sabancılar’ı ikinci defa öğretim elemanı olarak kadrosuna almaya hazırlanıyor.

 

Bitlis Eren Üniversitesi’nin 28 Haziran 2010 tarihinde ilan edilen Öğretim Elemanı kadrolarına başvuran Sıla Sabancılar, 18 Temmuz 2010 tarihinde yapılan sınavda başarılı(!) olarak atandı. 2 yıla yakın süre üniversitede derslere giren ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne de getirilen Sıla Sabancılar, 2 yıla yakın görev yaptıktan sonra ataması usulsüz olarak yapıldığı gerekçesiyle işten çıkarıldı.

 

2 yıl önce yapılan sınav öncesi, sıla Sabancılar’a kadro açmak isteyen üniversite yönetimi Sıla Sabancılar ile birlikte sınava giren 13 kişiden 12’sinin diploma notlarını düşük gösterip yapılacak sınavda Sıla Sabancılar’ın kadroyu almasını garantilemesini sağladı.

 

Ancak adaylardan birinin sınavın hemen arkasından Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanması ve yürütmeyi durdurma kararı alması üzerine Sıla Sabancılar, geçtiğimiz ay üniversite yönetimi tarafından istemeye istemeye görevinden uzaklaştırıldı.

 

Yapılan usulsüzlük sonucu işten çıkarılan öğretim görevlisi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Sıla Sabancılar’a kadro açmak isteyen üniversite yönetimi bugün yapacağı sınavla tekrar Sıla Sabancılar’ı işe almak istiyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz adayların birçoğu sınava girmeyeceklerini, sınavın sorularının da, kazananın da sınav öncesinden belirlendiğini iddia ettiler.

 

Bitlis Eren Üniversitesi her ne kadar Öğretim görevlisi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Sıla Sabancılar’ı Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararıyla işten çıkarmış olsa da resmi web sitesinin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu tanıtan sayfasında ( www.bitliseren.edu.tr/Bap.aspx?zcms=90sayfasında ) Sıla Sabancılar’ın halen görevde olduğu görülüyor.

 

Bunun yanı sıra Bitlis Eren Üniversitesi’nin 04 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında 30 Aday memura yönelik 33 gün, toplamda da 130 saat sürecek Temel ve Hazırlayıcı Eğitim Programı’nda 25 Haziran 2012 günü saat 13:00-17:00 arasında 4 saat İnsan Hakları eğitimini verecek kişi Öğrt.Gör.Sıla Sabancılar olarak açıklanıyor. 21 Haziran tarihinde sınav yapılacak olmasına karşın, 25 Haziran tarihinde ders vermesi kararlaştırılan Sıla Sabancılar’ın işe alımının kesinleşeceği bu şekilde doğrulanmış oluyor.

 

Yarın açılacak sınavı sıla Sabancılar’ın kazanacağını gösteren bir başka üniversite belgesi ise üniversitenin sitesinde yayımlanan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2011-2012 Bahar dönemi Final ve bütünleme sınav tarihlerinin açıklandığı ilan metninde görülüyor. Açılacak sınavlar ve tarihlerinin verildiği ilanda Sıla Sabancılar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu müdür yardımcısı olarak görülüyor.

 

Bugün yapılacak şaibeli olduğu iddia edilen sınavda işe alınmasına kesin gözüyle bakılan Öğretim görevlisi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Sıla Sabancılar, Bitlis Eren Üniversitesi İktisat fakültesi araştırma görevlisi Binali Selman Eren ile de nişanlı.

 

Kaynak: http://www.kent13.com