Son dönemde protestolarıyla öne çıkan ve polisin saldırılarına uğrayan üniversite gençleri, Başbakan'ın 27 Ocak'ta Erzurum'da üniversite öğrencileri ile yapacağı toplantıya gideceklerini bildirdiler.

İSMİ VE LOGOSU DEĞİL, YÖK'ÜN YAPISI DEĞİŞMELİDİR
Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) yaptığı açıklama ile ''27 Ocak Perşembe günü “İsmi ve Logosu Değil YÖK’ün Yapısı Değişmelidir” başlıklı dosya ile Erzurum’da olacağız.Öğrenciler aynı gün Ankara’da buluşacak. Genç-Sen şimdiye kadar kantinlerde, amfilerde, bulunduğu her ortamda öğrencilerin demokratik hakları için mücadele etmiştir ve etmeye devam edecektir. 27 Ocak’ta Erzurum’da Başbakan’ın gerçekleştirdiği toplantıya gidecek ve söz hakkını kullanacak. Üniversitelerdeki yükselen gençlik hareketinde öğrencilerin asla yalnız yürümeyeceğini gösterecek.''

AKP ÖĞRENCİLERDEN KAÇIYOR
Öğrenci Kolektifleri, 27 Ocak’ta Erzurum’da yapılacak olan Başbakan-Üniversiteliler buluşmasına gideceklerini açıkladı. Öğrenci Kolektifleri, İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde yapılması planlanan toplantının öğrenci protestoları sebebiyle Erzurum’a alındığını söyledi. Üniversiteliler, 250 sayfalık üniversite araştırma dosyası ile üniversitenin sorunlarını dile getirecekler.
AKP’nin patronları, girişimcileri gençliğin temsilcisi olarak tanımladığını ifade eden Öğrenci Kolektifleri, AKP’nin üniversite öğrencilerinin gerçek temsilcilerinden köşe bucak kaçtığını dile getirdi.
AKP’lilerin üniversitenin gerçek temsilcilerinin üniversitenin taleplerini sokaklarda ve amfilerde dile getirenler olduğunu belirten Öğrenci Kolektifleri üniversitenin talepleriyle 27 Ocak'ta Erzurum'da olacaklarını duyurdu.