Tüketiciler Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Sami Çapak, öğrenci burslarında yapılan banka kesintileriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

MASRAF ADI ALTINDA BURSLARDAN KESİNTİLER YAPILIYOR

Bankaların yıllık masraf, aidat ve kart ücreti gibi kesintilerle yüksek kazançlar elde ettiğine dikkat çeken Çapak, öğrenci burslarında da masraf adı altında kesintilere gidildiğini belirtti.

Çapak, "Hepimizin geleceği olan öğrencilere burs veren kurumlar genellikle öğrencilere çalıştıkları bankalardan hesap açtırtmakta, ancak banka ile herhangi bir anlaşmaları olmadığı için veya bankaların genel uygulaması sebebiyle maalesef kıt kanaat geçinen öğrencilerimizin bursları önemli ölçüde kayba uğramaktadır" dedi.

'BANKALAR BURSİYERİN ÜÇ KURUŞUNA GÖZ DİKMESİN'

Bankalara çağrı yapan Çapak, "Bankalara çağrımız, bursiyerin üç kuruşuna göz dikmeyip, burs hesaplarından masraf aidat vb ücretlerin kesmemesidir. Tüm burs verenler de ya bankalarıyla bu konuda anlaşmaya varmalı ya da bu ücreti kesmeyen bankaları tercih etmelilerdir. Aksi takdirde verdikleri burs bir öğrencinin eğitimine değil, bir bankanın kasasına gitmeye devam edecektir" diye belirtti. (etha)