"Şeyma'nın tutuklu bizimse hala okulda olmamızın şans eseri olduğunun farkındayız" diyen öğrenciler bir de imza kampanyası başlattı.

 

Dün akşam Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Güney Kampüs'teki işgal alanından tutuklu öğrenci Şeyma Özcan'a özgürlük isteyen bu türkü yükseldi.

 

"Sabah vakti daldın eve
Aldın Şeyma'yı yok yere
Sandın mı ki susacağız!
Sandın mı ki duracağız!

Uyu deme Uyuyamam!
Yürü deme yürüyemem!
Sus deme susamam!

Gün gelir devran döner,
Hesap sorar birer birer,
Tüm bu özgürlük diyenler,
Tüm bu direniş diyenler!

Uyu deme, Uyuyamam!
Yürü deme, Yürüyemem!
Sus deme susamam"

 

Yarın (16 Aralık) Özcan'ın tutukluluğa itiraz dilekçesinin son günü olması nedeniyle öğrenciler saat 14.00'da Hisarüstü Boğaziçi Üniversitesi İETT durağında toplanıp hep beraber Beşiktaş Adliyesi'ne gidecek. Saat 15.00'da adliye önünde bir basın açıklaması yapılacak.

 

Devrimci Karargah operasyonunda tutuklanan BÜ Tarih Bölümü ikinci sınıf öğrencisi öğrencisi Özcan için pazartesi günü (12 Aralık) "Arkadaşın tutuklu. Haberin var mı" afişiyle üniversite kampüsünde eylem düzenleyen öğrenciler, bir de imza kampanyası başlattı.

 

Şimdiye kadar 1700'e yakın kişinin imzaladığı kampanyayı (>>>) başlatan tarih bölümü öğrencileri, "Bu olay bize hiç bir üniversite öğrencisinin keyfi tutuklamalardan muaf olmadığını gösterdi. Ders kitaplarımızın, staj başvurularımızın suç delili sayıldığı bu ortamda Şeyma'nın tutuklu bizimse hala okulda olmamızın şans eseri olduğunun farkındayız. Yapılan haksız tutuklamalar sonlanıncaya kadar arkadaşımızın yanındayız, davasının takipçisiyiz" diyor.

 

Öğrenciler ayrıca derslerde tuttukları notları, ders sonunda Özcan'a iletmek için toplayarak,  arkadaşlarının eğitim hayatını aksatma riskini en aza indirmeye çalışıyorlar.

 

NE OLMUŞTU?

 

BÜ Tarih Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şeyma Özcan, 6 Aralık sabahı saat altı sularında kaldığı öğrenci evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Yasal bir gazetede staj yapmak üzere başvuruda bulunduğu için Devrimci Karargah davası ile ilişkilendirilerek 9 Aralık tarihinde tutuklandı ve Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne götürüldü. (BİA/ÇT)

 

* Öğrencilerin seslendirdiği Uyu Deme Uyuyamam videosunu: