Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde çevik kuvvet öğrencilere saldırdı. Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ve 50 öğrenci gözaltına alındı.

Anadolu Üniversitesi’nde kayıtlar dün başladı. Kayıtların başlamasıyla da siyasi partiler ve Eğitim Sen de tanıtım stantları açtı.

ÖGB’ler bu stantların kaldırılmasını isterken stantlarda duran öğrenciler bu isteği kabul etmedi.

Bugün sabah saatlerinde tekrar stantlara gelen ÖGB’ler öğrencileri tehdit etti. ÖGB eğer stantlar kaldırılmazsa okula çevik kuvvet ekiplerini çağıracaklarını söyledi.

Bu olaydan yaklaşık 1 saat sonra ÖGB’ler tekrar stantların olduğu yere geldi ancak bu sefer hedefleri okul girişinde asılı olan pankartlardı. Pankartları indirmeye başlayan ÖGB ile öğrenciler arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında çevik kuvvet ekipleri geldi. Öğrenciler oldukları yerde oturma eylemi yapmaya başladı. Öğrenciler eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söyleyince de polis öğrencileri çember içine aldı.

Aralarında Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı’nın da olduğu 50 kişi gözaltına alındı. Öğrenciler ve Şanlı kelepçelenerek gözaltına alındı. Polis, öğrencileri gözaltına alırken bazı öğrencileri yerlerde sürükledi, bazı öğrencileri ise döverek gözaltına aldı.

Otobüste ise gözaltına alınan öğrencilere polis küfredip, saldırdı. Polis siyasi partilerin gençlik örgütlerine ait stantlara müdahale ederken cemaat stantlarına ise müdahale edilmedi. Bu arada öğrencilere polis müdahale ederken stantta duran Eğitim Senlilere de ÖGB saldırdı. Stantları parçalayan ÖGB’ler Eğitim Sen flama ve bayraklarına el koydu. (evrensel)