Yunus Söylet'in AKP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından yapılan rektörlük seçimlerinde rektör adayı Raşit Tükel birinci çıkmıştı. YÖK ise, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a gönderilmek üzere hazırladığı listede Raşit Tükel'i ikinci sıraya alırken birinci sıraya Mahmut Ak'ı aldı.

YÖK şu ana kadar üniversitelerde birinci sırada seçilen rektör adaylarını yine birinci sırada gösterirken tek istisna İstanbul Üniversitesi oldu.

MAHMUT AK KİMDİR?

Mahmut Ak İstanbul Üniversitesi sitesinde şu sözlerle tanıtılıyor:

"01.06.1965 tarihinde Tokat’ta doğdu. İlköğrenimini Büyükbağlar Köyü İlkokulu’nda (1976); orta ve lise öğrenimini de Tokat İmam-Hatip Lisesi’nde (1983) yaptıktan sonra, girdiği İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl bu Fakültenin Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi oldu ve Yüksek Lisansa başladı. 'Aşık Mehmed ve Menazırü’l-avalim’i' konulu tezini 1990’da tamamladı. Aynı yıl Doktora programına girdi ve 'Menazırü’l-avalim (Tahil-Metin)' konulu tezini 9 Nisan 1997 tarihinde savunarak Doktor unvanını aldı." (sol.org)