Redhack, Yüksek Öğrenim Kurumu'ndan sızdırdığı (YÖK) belgeleri arasında YÖK'ün üniversitelere yazı gönderip, kampüs bünyesinde 'alkol satışı olup olmadığı'nı sorduğunun delilleri olduğu, yine 'Dersim olayları' hakkında çalışma yapan akademisyen olup olmadığının sorulduğunu açıkladı.

"ALKOL SATIŞI VAR MI YOK MU?"

Redhack'in ele geçirip dün açıkladığı belgelere göre, YÖK'ün, üniversitelere yazı göndererek, kampus bünyesinde alkol satışı olup olmadığını sorduğu ortaya çıktı.

Bu kapsamda aralarında Bingöl, İstanbul Bilim, TED, Ahi Evran ve Avrasya üniversitelerinin de bulunduğu çok sayıda üniversite, bünyelerinde alkollü içki satışı yapılmadığının cevabı yazıyla YÖK'e bildirdi.

DİŞ HEKİMLİĞİ KADROSU İLAHİYAT FAKÜLTESİNE KAYDIRILDI 

Yayımlanan belgeler arasında bir diğer dikkat çekici olanı ise Bülent Ecevit Üniversitesi'nin talebi üzerine Dişhekimliği Fakültesi'ne ait olan araştırma kadrosunun İlahiyat Fakültesi'ne aktarılması oldu.

'DERSİM' DE SORULDU

Bir başka belgede ise, YÖK'ün Dersim olaylarını inceleyen akademisyenleri araştırdığı da ortaya çıktı.

Bunun sonucu olarak 19 Mart 2012 tarihinde Amasya Üniversitesi'nden YÖK'e gönderilen yazıda, "Üniversitemizde 'Dersim olayları' ile ilgili bilimsel çalışmaları olan akademisyen bulunmamaktadır" denildi.