Cumhurbaşkanlığı’na devredileceği iddiasıyla gündeme gelen ve bazı bölümleri taşınan Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Yıldız Kampusu’nde bugün şenlik yapmak isteyen öğrenciler ‘güvenlik’ gerekçesiyle içeriye alınmadı.

Rıfat Doğan'ın Diken'de yer alan haberine göre, Yıldız Sarayı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı’na devri uzun süredir gündemde olan YTÜ’ye bağlı Yıldız Kampusu’nde bir süre önce rektörlük binası, Çukur Sarayı ve Maket Atölyesi başka bir yere taşınmış ve gerekçe olarak restorasyon gösterilmişti. Öğrenciler ise bölümlerin taşınmasının gündeme gelen iddialarla bağlantılı olduğunu belirtmiş ve taşınmaya bu nedenle karşı çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde kalabalık bir forumla yan yana gelen öğrenciler, Yıldız Savunması grubunu tekrar oluşturmuş ve bugün için büyük bir şenlik yapma karar almıştı.

ÖĞRENCİLER GÜVENLİK GEREKÇESİYLE OKULA ALINMADI

Şenlik için bugün Davutpaşa Kampusu’nden Yıldız Kampusu’ne gelen öğrencileri, özel güvenlik birimleri içeriye almadı. Okul yönetiminin ‘güvenlik’ gerekçesiyle öğrencileri kampuse almadığı belirtilirken, bu yasağın gün boyu devam edeceği kaydedildi.

Okula giremeyen öğrencilerden Yıldız Savunması üyesi Ekincan Alıcı ise yasağa tepki göstererek, daha önce çok rahat girdiği kampuse bugün neden alınmadığına ilişkin kendisine doğru düzgün bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Alıcı, görüşme taleplerinin rektörlük tarafından reddedildiğini belirtirken, okul yönetiminin bugün yapılacak şenliğin kalabalık geçmesinden korktuğunu ve bu nedenle bu uygulamaya gittiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU? 

Erdoğan, iki yıl önce katıldığı bir televizyon programında Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Yıldız Kampusü ile ilgili “Biz onların çıkmasını istiyoruz. Tamamen çıksınlar ve orası tamamıyla Cumhurbaşkanlığı’na ait bir yer haline gelsin. Ve orayı Cumhurbaşkanlığı İstanbul’da kendisi ayrıca değerlendirsin istiyoruz” demişti.

Bu sözlerin ardından okulun başka bir yere taşınacağı iddiası gündeme gelmiş ancak kısa bir süre sonra gündemden düşmüştü. Bu yılın başında ise o iddialar tekrar gündeme geldi. Kampusün bazı bölümleri taşınırken, bu tahliyeyle ilgili herhangi bir bilgi verilmemişti.