İzmir Ege Üniversitesi'nde öğrencilerin kurduğu Halkların Demokratik Kongresi (HDK) standına saldırının ardından çıkan olaylarda, okulun Ülkü Ocakları temsilcisi olan ve "reis" olarak anılan Fırat Çakıroğlu hayatını kaybetmişti. Çakıroğlu'nun bıçaklandıktan sonra kan kaybı nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanmış; bu bilgi, MHP'li vekil Oktay Vural tarafından da Meclis'te dillendirilmişti. İzmir'de 21 Şubat'ta yaşanan olaylara ilişkin Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) İzmir kolundan çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

"KENDİ ARKADAŞLARI VURDU" İDDİASI

YDG-H, konuya ilişkin bir açıklama yayınlarken, açıklamada Fırat Çakıroğlu'nun ölümüne dair kamuoyunda çıkan şaibelere dikkat çekildi.

Dün akşam saatlerinde olayın gelişimi ile ilgili açıklama yapan @YDGH_İzmir twitter hesabı, Çakıroğlu'nun ölümüne ilişkin "bugüne kadar paylaşılmayan bir detaya" dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı:

"Olay sırasında farklı ilçelerin ülkü ocakları sorumluları öncülüğünde yurtsever öğrenciyi linç ettikleri sırada reis diye hitap ettikleri Fırat adlı şahsı kendi arkadaşları bıçaklamış ve gelen ambulansa 45 dakika engel olan arkadaşları şahsın ölümüne sebep olmuştur. Böylelikle yurtsever-devrimci -demokrat öğrencilere alçakça komplo kurulmuştur"

"KAMERA KAYITLARI AÇIKLANSIN"

Fırat Çakıroğlu’nun kendi arkadaşları tarafından öldürüldüğünü ileri süren YDG-H İzmir, mobese ve güvenlik kamera kayıtlarının açıklanmasını istedi.

DEMİRTAŞ DA "KOPMLO OLABİLİR" DEMİŞTİ

Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesi ile ilgili HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da bir komplo olabileceği uyarısında bulunmuştu. Demirtaş, "Herkes çok dikkatli olmalı. Seçim atmosferine girilen her süreçte üniversitelerde özel olarak tahrikler planlanır. Bu tahrikler hükümetin bilgisi dışında hükümete karşı gerçekleştirilmez. Bizatihi hükümet çoğu zaman bunları örgütler. AKP hükümeti de dün Ege Üniversitesi'nde meydana gelen veya getirilen olayın hesabını vermek zorundadır. Örneğin aralarında üniversite dışından da insanların olduğu 150 kişilik grubun üniversiteye girdiği söyleniyor. Hiçbir polis yok, güvenlikçi yok. Yani öğrenciler kavga edecek belli, ancak gece, gündüz üniversiteyi işgal eden polis o saatlerde üniversitede yok. Gençlerden biri bıçaklanıyor, 45 dakika ambulans yok. Zar zor hastaneye yetiştiriliyor ve hayatını kaybediyor. Bütün bunlar bir tezgah mıdır iyice araştırılması lazım," demişti.

GİZLİLİK KARARI ALINDI

Bu arada Cumhuriyet Başsavcılığı, olaylarla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin gizlilik kararı verdi. ÖHD ve ÇHD üyesi avukatlar ise savcılığın gizlilik kararına itiraz etti.

(Demokrat Haber)