Aysel Kılıç / Demokrat Haber

Sosyal medya sanıkları’na bir yenisi daha eklendi. Gezi Direnişi sürecinde, facebook ve twitter’da fikrini paylaşan onlarca akademisyen, gazeteci, yazar hakkında soruşturma ve davalar açılmış, kimisinin de işine son verilmişti. Sosyal medya paylaşımları bugün de savcılar ve mahkemelerce ‘suç’ sayılmaya devam ediyor. Akademisyen, yazar Sibel Özbudun hakkında da, facebook’ta yaptığı paylaşımlar nedeniyle iki ayrı dava açıldı.

CAN YÜCEL’İN ‘BÖLÜCÜ’ SÖZLERİ İDDİANAMEDE

Davalara gerekçeyse, paylaşılan fotoğraflar ve fotoğraflarda yer alan yazılar. Özbudun’un “maskeli ve elinde molotof kokteyli gibi bir malzeme bulunan eylemcinin…” fotoğrafını paylaştığı belirtilen iddianamede savcı Can Yücel’i de unutmadı.

“Can Yücel’e atfıyla, Ülke bölünsün istiyorum; yandaş, yalaka ve yavşaklar bir tarafa, onurlu, şerefli, emekçi ve vatansever insanlar bir tarafa’ şeklinde ifadeler bulunan fotoğrafı paylaştığı ve bu fotoğrafın yanında da bu ülke bölünsün şeklinde yorum yazdığı, şahsın emekli öğretim üyesi olması nedeniyle çok sayıda öğrencisinin bulunduğu ve ülkemizde zaman zaman maskeli kişilerin molotof kokteyl, taş, sopa kullanarak polise, kamu binalarına, araçlara zarar verdiği gözetildiğinde şüphelinin eyleminin yakın ve mevcut tehlike oluşturacak nitelikte olduğu…” ifadelerinin yer aldığı iddianamede, Sibel Özbudun, ‘suç işlemeye alenen tahrik’ le suçlanıyor.

ÖRGÜT PROPAGANDASI İDDİASI

Sibel Özbudun hakkında ikinci bir dava daha açıldı. Özbudun’un yine facebook sayfasında paylaştığı bazı resimleri ‘suç’ olarak gören savcı, Özbudun’un PKK propagandasından cezalandırılmasını istiyor.

Akademisyen, yazar Sibel Özbudun’a karşı açılan birinci davanın ilk duruşması 12 Şubat günü saat 9.00’da Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İkinci dava ise 20 Nisan 2016’da Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde.