“Örgüt üyeliği” suçlamasıyla 29 Şubat’tan bu yana tutuklu olan dört üniversite öğrencisinden ikisi bugün tahliye edilirken diğer iki öğrencinin tutukluluklarına devam kararı verildi.

Bianet'in haberine göre; İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Bilgi Üniversitesi'nden yeni mezun olan Mehtap Demirci ile Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Jülide Yazıcı'nın tahliyesine, Çağrı Kurt ve Heja Türk'ün tutukluluklarının devamına mahkeme heyeti tarafından karar verildi.

Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 6 Ekim'e erteledi.

ÖĞRENCİLER DURUŞMAYA GETİRİLMEDİ

Tutuklu öğrenciler güvenlik gerekçesiyle davanın bugün görülen üçüncü duruşmasına getirilmedi. Mahkeme, avukatların bu konudaki itirazını reddetti. 

NE OLMUŞTU?

Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümü öğrencisi Çağrı Kurt, Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı mezunu Columbia Üniversitesi’nde yüksek lisansa kabul alan ancak tutukluluk nedeniyle başlayamayan Heja Türk ile Bilgi Üniversitesi'nden yeni mezun olan Mehtap Demirci 28 Ocak günü yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Jülide Yazıcı baskın sırasında evde olmadığı için 29 Ocak’ta adliyeye ifade vermeye gitti. 

Dördü 29 Ocak’ta çıkarıldıkları 8. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Aynı operasyon kapsamında Diyarbakır’da gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Hişyar Aydın da tutuklandı. Aydın, 19 Nisan’daki ilk duruşmada tahliye edildi.

Aynı dosya kapsamında yedisi tutuklu toplam 13 sanık yargılanıyor. Dosyada gizlilik kararı var.