İstanbul'un Fatih semti Şeyh Resmi Mahallesi Ali Naki Sokak'ta bulunan Tarihi Darüşşafaka Lisesi’nin onarımın ardından "Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak kullanılacağı belirtiliyor.

 
Beste Sarıkaya’nın İleri Haber'den aktardığına göre, İnşaat alanındaki yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre; tarihi binanın restorasyonu tamamlandıktan sonra bina imam hatip olarak 'hizmete açılacak'.
 
İŞ BİTİŞ TARİHİ 2013 AMA 'RESTORASYON' HALA BİTMEDİ
 
'İş bitiş tarihi' olarak 2013'ün gösterildiği restorasyon çalışmalarını 2014'te ziyaret eden dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı açıklamada imam hatip konusuna değinmemiş, "Tarihi Darüşşafaka Lisesi onarımı devam ediyor. Eylül 2015'te okulumuzu eğitime açacağız" ifadelerini kullanmıştı.
 
Onarım çalışmalarının 2016 yılı sonuna yaklaşırken de devam ettiği görülen projenin yüklenici firması AKP'ye yakınlığıyla bilinen Delta İnşaat.


 
Delta İnşaat aynı zamanda, AKP'li Fatih Belediyesi'nin rüşvet skandallarıyla gündeme gelen Marmaray projesinin, bağış karşılığı yasallaşan 'kaçak' Marmara Forum alışveriş merkezinin ve AKP'li isimlere yakın projelerin de mimarı.
 
Fatih’teki arsada başlanan okul inşaası, 17 Haziran 1873’de tamamlandı. İtalyan mimar Barironi’nin tasarladığı ve planını Dolmabahçe Sarayı mimarbaşısı Ohannes Amire Balyan’ın çizdiği bina, eski konak ve kışla yapılarının okul olarak kullanıldığı bir dönemde, okul olarak tasarlanmış ilk yapılardan biri oldu.
 
İhmal nedeniyle 1993 senesinde kapatılan Fatih'teki Darüşşafaka binası, Maslak'taki kampüse taşınmıştı.