Adana’da "D" harfini yazamayınca öğretmeni tarafından darp edilen öğrenci, "Öğretmen beni tahtaya kaldırdı, ’yazıyı yaz’ dedi yazamayınca beni dövdü, canım yandı" dedi. Baba, çocuğunu döven öğretmen hakkında şikayetçi oldu. Darp eden öğretmen Hacı A., gözaltına alındı.

Seyhan ilçesine bağlı Onur Mahalesi’ndeki Şakirpaşa İlkokulu 1. sınıf öğretmeni Hacı A. tahtaya kaldırdığı öğrencisi Salih G.’ye ’D’ harfinin nasıl yazıldığını gösterip daha sonra da öğrenciden kendisinin yazmasını istedi. Ancak öğrenci yazamayınca bu kez öğretmen öğrencinin elinden tutup birlikte yazdı. Daha sonra tekrar harfi yazmasını istedi. Öğrenci yazamayınca öğretmen sinirlenerek çocuğun ensesine iki tokat atıp ona bağırıp çağırmaya başladı. Yaklaşık 2 dakika boyunca öğrencisine ’D’ harfini yazdırmaya çalışan öğretmen, buna rağmen harfi yazamayan erkek öğrenciyi, kazağından tutup, savurarak sırasına gönderdi.

Bunlar yaşanırken, o sırada çocuğu okula alışamadığı için öğretmen tarafından sınıfa alınan bir veli ise cep telefonu kamerasıyla öğretmen şiddetini saniye saniye görüntüledi.

Olay anına ilişkin görüntülerin sosyal medya ve basında yayınlanmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğünce açığa alınan öğretmen Hacı A., ‘Çocuğa karşı kasten yaralama’ suçundan gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Öğretmenin, polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.