İzmir Atatürk Lisesi'nde, Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde, tahtaya ismini yazıp "nerede" diye soran iki öğrenci hakkında disiplin soruşturması açıldı.

1888’de kurulan ve kentin en köklü eğitim kurumlarından biri olan lisede, iki arkadaş Gezi Direnişi’nde gaz fişeğiyle başından vurularak 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra geçen sene 11 Mart’ta hayata gözlerini yuman Berkin’i sınıf tahtasında adını yazarak andı. Bu yazıyı fark eden okul idaresi ise, B.A. ve arkadaşı hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Yaşananın ardından öğrencilerden birinden de yaptığından pişman olduğuna ilişkin yazı alındığı iddia edildi.

Hürriyet gazetesinden Burcu Taner’e konuşan bir öğrenci yaşananları şöyle anlattı: “Bir disiplin süreci başlattılar. Disiplin kurulu henüz toplanmadı. Ancak bu sırada usulsüz bir şekilde bir arkadaşımıza taahhüt denilen belgeye imza attırdılar. Yaka paça soruşturma yaptılar.”

ÇHD: ONURLU ÖĞRENCİLER CEZALANDIRILAMAZ

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi ise konuyla ilgili bir açıklamada bulunarak soruşturmanın bir an önce kaldırılmasını istedi.

ÇHP yaptığı yazılı açıklamada “Öğrencileriniz vicdanını dinledi. Bunun için, okul yönetiminiz tarafından soruşturmayla sindirilmeye, cezalandırılmaya çalışılıyorlar. 1888 yılında kurulan bu köklü okul adaletsizliğin değil, vicdanlı, onurlu öğrencilerinin yanında olmalıdır” dendi.

Soruşturmaları bir “utanç vesilesi” olarak niteleyen avukat derneği “Bu okulun onurlu öğrencilerini cezalandıramazsınız. Binlerce mezununuz, İzmir Atatürk Lisesi’nde öğrenim görmekle gurur duyan binlerce öğrenciniz okullarına bu kara lekenin sürülmesine izin vermeyeceklerdir. Onlara da buradan çağrımızdır, Berkin’in arkadaşlarına sahip çıkın” ifadelerini kullandı. (BirGün, Hürriyet)