İhraç edilen akademisyenlerin kurduğu Sokak Akademisi’nin 7’nci dersini yağmur altında veren Yasemin Özgün, “Şiddete, istismara, kadın emeğinin ve kimliğinin sömürülmesine ‘Hayır’ diyerek pek çok şeyi değiştirebiliriz” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname ile mesleklerinden ihraç edildikten sonra üniversitelerin duvarlardan oluşmadığını göstermek için başlatılan Sokak Akademisi’nde yedinci haftanın dersi yağmur altında gerçekleşti.

Tuzluçayır’da bulunan Menekşe Erbay Parkı’nda verilen derste, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesiyken ihraç edilen Yasemin Özgün, “Feminist Politika” başlıklı konuyu anlattı.

KHK ile ihraç edildikten sonra ilk dersini verdiğini aktaran Özgün, sokakta ders anlatıyor olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Özgün, “Kadının eşitsiz olduğu iddiasını reddeden bir ideolojidir feminizm. Feminist politika deyince bu durumu değiştirip dönüştürecek mücadeleden bahsediyoruz” dedi. ‘

Toplumsal rollerin toplumsal mekanizmalarla ile içinden çıkılmaz bir hale büründüğünü belirten Özgün, “Ancak kadınlar bunu bir feminist bilinçle değiştirebilir. Var olan sistemin olması gereken sistem olmadığını düşünerek başlayabiliriz. Ve kadınların değişimi mücadele ile birlikte başka bir dünyanın mümkün olabileceğini gösterebilirler. Bunun öznesi de kadınlardır. Kadınlar ‘Hayır’ demedikçe, kadınlar mücadele etmedikçe, bu erkeklerin lütfuna bırakılacak bir şey değildir. Şiddete, istismara, kadın emeğinin ve kimliğinin sömürülmesine ‘Hayır’ diyerek pek çok şeyi değiştirebiliriz” diye konuştu. (Kaynak: Dihaber)