Cizre ve Silopi'de yaşanan yoğun askeri sevkiyattan sonra Şırnak Valiliği'nin öğretmenlere süresiz izin verdi.

DİHA'nın haberine göre öğrenci yurtlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boşaltıldığı kentte, devlet hastanelerine gönderilen resmi yazıda "personeliniz ve malzemeleriniz hazır olsun" denildiği öğrenildi.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde son günlerde yaşanan yoğun askeri sevkiyattan sonra Şırnak Valiliği'nin öğretmenlere süresiz izin verdiği iddia edildi.

Cizre ve Silopi'de bulunan öğretmenlere cep telefonları üzerinden okulların süresiz tatil edileceği mesajı gönderildi. Kentlerde bulunan öğrenci yurtlarına da resmi yazı gönderilerek yurtların boşaltılması istenildi. Öğretmen evi başta olmak üzere tüm öğrenci yurtlarının boşaldığı kent ve ilçelerinde öğretmenler valizlerini hazırlayarak otogara doğru yolla çıktı. Yola koyulan öğretmenlere bazı yurttaşlar, "Niye kaçıyorsunuz?", "Bu kent sizin değil mi?" sözleriyle tepki gösterdi.

Cizre ve her noktasına asker ve özel harekat timlerinin konuşlandırıldığı Silopi'de ise devlet hastanelerine gönderilen resmi yazı da "personeliniz ve malzemeleriniz hazır olsun" denildiği öğrenildi.

Öğretmenlere gönderilen bilgilendirme mesajında şu ifadelere yer verildi: "Merkez okullarında görev yapan öğretmenler 14,15,16 12/12/15 tarihlerinde hizmetçi eğitime alınacağından belirtilen tarihlerde okullar tatil edilmiştir. İş kur personelleri belirtilen tarihlerde okullarda hazır tutulacaktır. Okullarda bulunmayan personellerin işlerine son verilecektir." (DİHA)