Sinop Hamsilos'ta Gençlik Muhalefeti adlı sol görüşlü gençlerin, yapılması planlanan nükleer santrale ve yaratacağı tahribata dikkat çekmek için düzenlediği "Nükleere Karşı Gençlik ve Doğa Kampı" dün gece yaklaşık 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

İLK SALDIRI SİNOP MERKEZDE

Kampın finalinde şehir merkezinde yapılan halk konserinin ardından, konser alanını ve alanda bırakılan çöpleri toplayan gençlerin önünü kesen küçük bir grubun saldırısını püskürten gençler, otobüslere bindikleri sırada daha kalabalık bir saldırıya maruz kaldılar. Otobüslerin taşlandığı ve gençleri linç etmek için girişilen bu saldırıdan kurtulan ve kamp alanına dönen gençler, 7-14 Temmuz'da Gençlik Muhalefeti ve GÜMÇED'in birlikte düzenlediği "Doğa ve Gençlik Kampına" katılmak için hazırlıklara başladılar.

"GECE BURADA KALMAYIN"

Muhalefet.org’a göre bu sırada kamp alanına gelen bir sivil polisin gençleri isimleriyle çağırarak "Burada bu gece kalmayın sizin için iyi olmayabilir, gece buraya da gelirler, buradan gidin" diyerek şehir merkezinde yaşananların aslında organize bir saldırı olabileceği izlenimi yaratsa da gençler hazırlıklarına devam ettiler.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yaklaşık 50 kişiden oluşan, içlerinde AKP'liler ve Ülkücülerin bulunduğu iddia edilen sopalı grup, kamp yerini basarak savaş alanına çevirdi. Kamp alanına bu olay üzerine gelen jandarmaya da saldıran ve silahlarını almaya çalışan kalabalık 11 genci yaraladı.

GERZE BELEDİYESİ'NDEN DESTEK

Gerze Belediyesi, hem yaralanan gençlerin hastaneye kaldırılması hem de kamp alanının yeni bir saldırıya karşı tahliye edilmesi için insanî ve teknik desteğini gençlere sundu. 11 yaralı arasında omzu, kolu, burnu kırılanların olduğu, başından yaralananların ise müşahede altına alındığı öğrenildi.

Gençlik Muhalefeti olay üzerine yaptığı açıklamada; "Faşist saldırılara şimdiye kadar boyun eğmedik; ne bu saldırı karşısında korktuk, ne de bundan sonra AKP'nin resmi ve sivil çetelerinin girişecekleri karşısında korkacağız. AKP'nin tüm saldırılarına karşı yaşanabilir bir ülke için direneceğiz!" dedi.

HDP-HDK Gençlik Meclisleri de yaptığı açıklamada, “Daha önce benzer bir saldırıyı HDK heyetinin barış ziyaretine dönük planlayanlar, Karadeniz halklarının inatçı mücadelesi karşısında yenilecektir. AKP destekli faşist saldırıların, sağın 'ortak çatı'sından aktığını hatırlatıyor, Karadeniz'i kuşatılmış gibi göstermeye çalışan bu zihniyete karşı Karadeniz'de ve Türkiye'nin tüm illerinde demokrasi mücadelemizi yükselterek gereken cevabı vereceğimizi ifade ediyoruz” denildi.