İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir'deki liselerde seçmeli din derslerine talep olmayınca ‘Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum' başlığıyla kampanya hazırladı.

İlçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, din derslerinin tercih edilmesi için bu kampanyalarla çalışma yapılması istendi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Din Öğretimi Hizmetleri'nden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu imzasıyla yollanan 13 Şubat tarihli yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli derslerle ilgili genelgesi hatırlatılarak, geçen yıl İzmir'de Anadolu liseleri ve diğer tür okullarda ‘Din, Ahlak ve Değerler' seçmeli dersler bölümünden 'Kur'an-ı Kerim', 'Hz. Muhammed'in Hayatı' ve ‘Temel Dini Bilgiler' derslerinin hiç seçilmediğinin tespit edildiği vurgulandı.

Söz konusu derslerin seçilmesi için okul müdürlerinin özel olarak çalışma yapmaya çağrıldığı yazıda, "Okul müdürlüklerinin; seçmeli derslerin amacı, tanıtımı ve seçimi ile ilgili açıklamaları; ikinci dönemin ilk haftasında öğrencilere ve velilere duyurulması, ders seçiminde herhangi bir zorlama ve dayatma yapılmaması, yukarıdaki dersleri de seçmek isteyen öğrencilere de her ne mazeret adı altında engelleme yapılmaması ve seçimin gerçekleştirilmesi ve bu konuda Orta Öğretim Genel Müdürlüğü'nün ilgili yazısının 2. ve 3. Maddelerinin özellikle dikkate alınarak konuya hassasiyet gösterilmesini önemle rica ederim" denildi.